Nem elég a háború, még ezzel is szembe kell nézniük az ukránoknak

2024. október 06. 12:22

A fiatalok körében terjedő „új internetes trend” súlyos egészségügyi és életveszélyes következményekkel járhat.

2024. október 06. 12:22
FRANCE - HEADQUARTER OF RASSEMBLEMENT NATIONAL PARTY DURING THE RESULTS OF THE LEGISLATIVE ELECTION

Nyitóképet: Guillaume Pinon / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A Kárpáthír értesülése szerint Dmitro Lubinec, az ukrán parlament emberi jogi biztosa, a rendőrség közbelépését kérte egy új, halálos kimenetelű flashmob megfékezésére, amely a közösségi médiában terjed a gyerekek között.

Lubinec elmondása szerint ennek a veszélyes kihívásnak a lényege, hogy a gyerekek videóra veszik, amint „háztartási mérgező anyagok gőzét lélegzik be”.

A biztos hangsúlyozta, hogy ez a gyakorlat súlyos egészségügyi és életveszélyes következményekkel járhat. A biztos emellett felszólította a szülőket, hogy fokozott figyelemmel kísérjék gyermekeik online tevékenységeit, és legyenek tisztában a fenyegetettséggel.

Minél többet tudnak a gyerekek a lehetséges kockázatokról, annál védettebbek lesznek, különösen a manipulációval, a cyberbullying-gal és a veszélyes online trendekkel szemben

 – figyelmeztetett Lubinec.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tasi János
2024. október 06. 13:22
Ha állami propagandából lényegesen kevesebbet kapnának, szerintem más mérgekből IS sokkal kevesebbet lélegeznének be!
sexykitty-5000104
2024. október 06. 13:10
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­­k­­­e­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­s­­­z­­e­x­­­i­ ­p­­u­­­n­c­­­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Obsitos Technikus
2024. október 06. 13:08
A névtelen cikkfirkász összekeveri a flashmobot a csellenddzsel.
Ergit
2024. október 06. 12:55
Az a fiatal, aki ilyen kihívásokban részt vesz, az nem tud mit kezdeni magával, vagyis halálra unja már magát. Talán be kellene fogni őket mosogatásba, takarításba, szemét kihordásába, ételkészítésbe, mosásba, ablakpucolásba, bevásárlásba....de lehetne velük társasjátékot játszani, beszélgetni velük, megkérdezni, mi volt a suliban... Nem lesz idejük "öngyilkoságokra".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!