Miért tört ki a harmadik világháború?

2024. október 03. 05:44

A rakétabecsapódások fénykörében érdemes tisztázni, kinek van joga az önvédelemhez.

2024. október 03. 05:44
null
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

„Így a világháború küszöbén, a rakétabecsapódások fénykörében azt is érdemes tisztázni, kinek van joga az önvédelemhez. Az egyetlen méltányos válasz: mindenkinek. Minden államnak joga van megvédenie magát, joga van biztonságban élnie. Ez rendjén is lenne. Csakhogy a valóságban azt látjuk, hogy a Föld ura némely államoktól megtagadja az önvédelem jogát. Némely állam nem védekezhet. Sőt zokszó nélkül vegye tudomásul, ha területén ellenséges nyugati titkosszolgálatok egy úgynevezett Iszlám Államot szerveznek azzal a nyilvánvaló céllal, hogy megbuktassák, sakkban tartsák a regnáló hatalmat.

A védekezésre nem jogosult ország fogadja el, hogy területén hirtelen amerikai támaszpontok létesülnek bizonyos olajmezők körül, kitermelt olaját pedig millió hektoliterszámra ellopják. Továbbá nyelje le, hogy politikai vezetőit meggyilkolják, és ennek érdekében akár komplett városrészeket tüntetnek el a föld színéről. Kit érdekel?

(További érdekes megfigyelés: minden ellenszegülő politikai vezető »diktátor«, »zsarnok«, illetőleg »terrorista«, meggyilkolásuk pedig pusztán »likvidálás«, tudniillik ezek nem is emberek, csupán eltaposandó férgek, esetleg kórokozó vegyületek, amiket »semlegesíteni« kell. A haladó nyugati közbeszéd nyolcvan év után sikeresen visszatalált Goebbelshez.)

Lám, egyes államoknak joguk van az oszthatatlan biztonsághoz meg az önvédelemhez – másoknak meg nem. Utóbbiak így jártak. Sőt némely államnak ahhoz sincs joga, hogy állam legyen, noha azt ENSZ-határozat írja elő. Más nemzetközi papirosok pedig országok szuverenitásának, területi integritásának tiszteletben tartására, megszállt országrészek elhagyására szólítanak föl – bármiféle eredmény nélkül.

Persze meg lehet ezt magyarázni. Mindent meg lehet. Egy szintig. A valóságban az van, hogy ha a Föld ura látványosan és sokszor fittyet hány írott és szóbeli megállapodásokra, a nemzetközi jogra, a becsületre, akkor – megerősödvén – a többi játékos is e »szabályok« szerint kezd el játszani. Aminek lényege az »Erősebb kutya…« kezdetű népi bölcsességben körvonalazható. És minthogy a Föld ura gyengül, ostoba erőfitogtatása pedig egymás karjaiba lökte a világ maradék háromnegyed részét, így nagy tétben szerintem ne fogadjunk világuralma fennmaradására.„

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. október 03. 08:16
Látva, hogy milyen barbár módon bánnak el az európai fehér emberekkel a saját hazájukban az arab migránsok, jogos, hogy kiebrudaljuk őket mind egy szálig európából. Amit a zsidók művelnek velük az ő saját földjükön, ott az a jogos, hogy minden erejükkel szembe szegüljenek velük. Mindenkinek joga van az önvédelemhez a saját hazájában!
sexykitty-5000102
2024. október 03. 07:32
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­k­­e­l­­d­­ ­­a­ ­s­­z­­e­x­i­­ ­­­p­u­n­c­­i­­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Egyszeriember
2024. október 03. 07:31
Egyenlők és egyenlőbbek.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. október 03. 06:51
Izrael erőlteti a népirtást és a területi terjeszkedést Gázában, Ciszjordániában és Libanonban. Irán és Amerika békét akar. Hogy is volt az a fideszes sztori a zsidó-keresztény kultúráról?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!