Megpróbált fogást találni Orbánon a Politico: azonnal visszavonulót kellett fújnia

2024. október 23. 06:47

A brüsszeli lap okot se talált arra, hogy miért hibáztassa a magyar miniszterelnököt.

2024. október 23. 06:47
null

Nyitókép: Photo by FREDERICK FLORIN / AFP

2025 elején újabb változásokra lehet számítani az Európai Unióban, ugyanis Lengyelország arra készül, hogy ismét napirendre tűzze az új szankciók kérdését Oroszország ellen, amint átveszi januárban a soros elnökséget a magyar kormánytól – írja a Politico.

A lap beszámolt róla, hogy Donald Tusk kormánya már jelezte, hogy határozottan szeretne fellépni az Európába irányuló orosz energiaszállítások ellen, mivel ez a Kreml egyik legfontosabb bevételi forrása. Brüsszeli források egyértelműen arról számoltak be, hogy a magyar kormány arra használja fel a rendelkezésére álló hat hónapot,

hogy gyakorlatilag holtvágányra állítsa a megtorló akciók ügyét.

A lap által megkérdezett egyik uniós diplomata úgy fogalmazott, hogy Ukrajnában jön a kemény tél, viszont a végéhez közeledik „a katasztrofális magyar elnökség” is. Egy másik uniós diplomata abban bízik, hogy jövőre nagyon gyorsan rendezni tudnak mindent, ami fennakadt a magyar obstrukción.

Nem találnak fogást Magyarországon

Addig is azonban az Európai Bizottságnak kell megfelelő javaslattal előállnia, mivel nem lehet a magyar felet hibáztatni, ha nincs miről tárgyalni.

Ráadásul arra is felhívta a figyelmet a lap, hogy az új szankciókhoz is meg kell szerezni Orbán Viktor beleegyezését, mivel ebben a kérdésben egyhangú döntésre van szükség.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bondavary
2024. október 23. 09:25 Szerkesztve
birozsletaparadicsom...... 2024. október 23. 07:02 „Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát.” - Orbán Balázs - Nézzük, mi volt két és fél éve? Zelenszkij két és fél évvel ezelőtt, 2022-ben a létrejött megállapodást parancsra félretette és folytatta az Ukrajnát romboló háborút. Akik kiadták neki a parancsot, nem az ukrán győzelmet tartották fontosnak, hanem azt, hogy Oroszországot bármi áron, egy minél tovább tartó háborúban, ukrán halottak tízezrein keresztül gyengítsék. Ezért mindig csak az ehhez éppen szükséges támogatást adták. Két és fél éve, 2022-ben, Zelenszkij, hazája érdekeit félredobva feladta a béke lehetőségét, és belevitte országát egy értelmetlen háborús védekezésbe. Nézd meg, hogy nézett ki Ukrajna 2022-ben, és hogy néz ki most. Próbáld megérteni, még ha nehéz is.
Galsó Atya
2024. október 23. 09:23
Most jött el az ideje, hogy a magunk részéről felmondjuk az összes eddigi szankciót.
sexykitty-5000122
2024. október 23. 09:11
🍓 ️ ­­É­r­t­é­­­k­­­e­­­l­­d­­ ­a­ ­­­s­­z­­­e­­­x­i­­­ ­p­­­u­n­c­­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
istvanpeter
2024. október 23. 09:09
Sajnálatos módon az uniós háttérhatalmi maffiacsicskások körében a józan humanista politika egyre nagyobb hiánycikk. Pedig ha figyelembe vennék Orbán Viktor miniszterelnök úr stratégiai és taktikai tudását és a széles körű politikai tudását, maga az Unió erősebb és eredményesebb lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!