Már nem számít vezető erőnek az Unióban – kiborult a német lap Olaf Scholzra

2024. október 05. 10:06

A német kormány még úgy sem képes elérni a célját, ha a német ipar érdekét képviseli.

2024. október 05. 10:06
Commissioning of the IRIS-T SLM weapon system

Nyitókép: Photo by CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Mandiner is beszámolt róla korábban, hogy a német tartományi választásokat követően összeomlófélben lehet a Scholz-kormány.

A németek belpolitikai gyengeségét pedig minden jel szerint úgy néz ki, hogy az Európai Unióban is kiszimatolták

– legalábbis erről alkotott határozott véleményt pénteken Der Spiegel szerzője. Markus Becker szerint a többi tagállam egyáltalán nem foglalkozott a német kancellár azon szándékával, hogy vonják vissza a kínai elektromos autókra kivetendő új vámot.

A szerző szerint most a német kancellár akaratát teljesen figyelmen kívül hagyva a Bizottság mégis bevezetheti a vámokat, akár elfogadja ezt a döntést Németország, akár nem.

Ez pedig egyértelműen azt jelenti, hogy a német kormány még úgy sem képes elérni a célját, ha a német ipar érdekét képviseli.

Ezen kijelentéssel pedig tulajdonképp annak adott hangot a Der Spiegel, hogy Olaf Scholz már nem számít vezető erőnek az Unióban. Később azt is kifejtette a szerző, hogy a német kancellár számára a hazai autógyártók rövid távú érdekei fontosabbak, mint az EU érdekei, pedig csak egységesen lehet fellépni Kínával szemben. „Ezzel a döntéssel pedig Scholz ismét kudarcot vallott európai vezetőként” – fogalmazott Markus Becker.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2024. október 05. 12:06
Egyszer állt ki Scholz Németország érdekében, akkor is lebasszák.
kovsa2
2024. október 05. 11:54
Nos, ezt az uniós szavazási módszert nagyon jól kitalálták. A szavazáson sem az "igen"-ek, sem a "nem"-ek, nem szerezték meg a többséget. A végén az lett amit a bIZOTSÁG akart. A demokrácia nagyobb dicsőségére. Miért is? Aki tartózkodik az nem mond "igen"-t. Persze "nem"-et sem. Szerintem, ilyen esetben ki kellene hagyni ezeket a számításból. De semmi esetre sem lehetne "hozzácsapni" egy tetszőlegesen kiválasztott vélemény mellé.
bodosoldier-2
2024. október 05. 11:53 Szerkesztve
Az nagyon jó lesz. Aztán majd a holland és a dán gazdák fogják felgyujtani az EU székházát.A kinaiak már jelezték,hogy a sertéshúsra és a tejtermékre védővámot vezetnek be. Az oroszok felkészülnek a sertés és tej exportra.Az únió ezt is beszopja.
sexykitty-5000104
2024. október 05. 11:36
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­k­­e­­l­d­­ ­a­­­ ­s­­­z­e­­­x­­­i­ ­p­­u­­­n­c­­­i­­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!