„Magyarország példakép” – váratlan helyről érkezett komoly dicséret hazánknak

2024. október 11. 17:25

A kormányfő köszönetet mondott Orbán Viktornak „a soha meg nem ingó támogatásért”.

2024. október 11. 17:25
Turkish President Recep Tayyip Erdogan in Albania

Nyitókép: MEHMET ALI OZCAN / ANADOLU / Anadolu via AFP

„Albánia példaképként tekint Magyarországra” – mondta Edi Rama albán miniszterelnök pénteken Budapesten. Az albán kormányfő Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalása után sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy Magyarországon a közigazgatás belső reformját példaértékűen valósították meg.

Ez különösen fontos egy olyan ország számára, mint Albánia, amelyik az uniós csatlakozás útjára lépett

– hangsúlyozta.

Méltatta a magyar kormány szerkezetének átalakítását és kitért arra is, hogy a jóléti társadalom megteremtése nem épp biztató pénzügyi keretek között kezdődött meg. Edi Rama köszönetet mondott Orbán Viktornak „a soha meg nem ingó támogatásért”, amelyet a Nyugat-Balkán irányában tanúsított.

Köszönetét fejezte ki a soros magyar elnökségnek, amely mint mondta, „nagyszerű dolgot tett Albánia érdekében”, nyomást fejtett ki, koordinációs munkát végzett. Rámutatott: néhány napon belül a csatlakozási tárgyalások egy fontos, új fázisát tudják megkezdeni. Ez igen komoly előrelépést jelent Albánia uniós csatlakozásában – húzta alá.

Az albán kormányfő reményét fejezte ki, hogy a jövőben még több területen tudnak együttműködni Magyarországgal. Egyik ilyen lehetséges területként jelölte meg a turizmust. Kifejtette: egyre többen választják Albániát nyaralásuk helyszínéül, a turizmus egyre bővül, idén az odaérkezők száma elérheti akár a 12 milliót.

Kitért a magyar cégek befektetéseire Albániában, ezek mintegy 350 millió eurót képviselnek, amely értékelése szerint „komolyan releváns” az albán gazdaság számára.

Beszámolt arról is, hogy a találkozón két együttműködési megállapodást is aláírtak, egyet a mezőgazdaság, egyet a közigazgatás területén.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000108
2024. október 11. 19:15
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­k­­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­e­­­x­­i­ ­­­p­­­u­­n­c­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
templar62
2024. október 11. 19:07
Megnéztem a neten : már 15 éve nátótagok , a szerencsétlenek .
templar62
2024. október 11. 19:03
Örüljenek inkább , hogy kimaradtak ebből a Dípsztétes prjektből . Hacsak , nem akarnak első sorokban harcolni Nagy Tesóért , egy világháborúban .
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 11. 18:55
Kell a know-how a segílyke piócáskodáshoz, pedig azzal a tolvaj is befuccsolt. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!