Lincshangulat Strasbourgban

2024. október 14. 09:23

Ha szinte minden szuverenitásunkat el kívánja venni tőlünk a brüsszeli elit, ha jogi, politikai és pénzügyi eszközökkel tönkretesznek bennünket a következő öt évben? Akkor…

2024. október 14. 09:23
null
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

„Nos, nem szégyellem, ha kimondom: az unió megjavítására már tényleg csak egy fikarcnyi esély maradt. Hogy miért?

Azért, mert a következő öt évben még mindig a globalista fősodor lesz valójában hatalmon az unióban, mind a bizottságban, mind a parlamentben – ezt jól láthattuk legutóbb Strasbourgban –, és sajnos az Európai Tanácsban sincsenek még többségben a szuverenisták a globalistákkal szemben. Ez az arány persze javulhat a következő években, főleg talán az ET-ben, hiszen a parlament összetétele adott, a bizottságot egy, a davosi elitnek elkötelezett hölgy vezeti, s a biztosok összetétele aligha nekünk, szuverenistáknak fog kedvezni. Az Orbán által vezetett Patrióták Európáért frakciója még bővülhet, bővülni is fog, de legyünk realisták és ne szakadjunk el a valóságtól: olyan változás az erőviszonyokban a következő években aligha következik be, hogy a szuverenista erők egy-két év alatt többségbe kerülnek, mely lehetőséget teremtene a patriótáknak az unió teljes átalakítására. Ezzel együtt persze teljes erővel ezért kell küzdeni!

Másfelől: a következő öt év sajnos a globalisták öt éve, s az a baj, hogy a már fentebb felsorolt intézkedések mellett gőzerővel akarják elérni, hogy létrejöjjön a totális föderalista Európai Egyesült Államok. Mario Draghi javaslatai is erről szólnak, amikor teljes centralizációt akar és meg akarja szüntetni a vétó intézményét. Nem beszélve arról, hogy újabb közös hitelfelvételt szorgalmaz, ami miatt nyugodtan nevezzük őt Mario Drágának – nem a szó kedveskedő, hanem pénzügyi értelmében.

Emlékezzünk! Gyurcsány Ferenc öt év alatt, 2004 és 2009 között képes volt tönkretenni Magyarországot.

Nincs tehát öt évünk.

Kezdeményeznünk kell az Európai Tanácsban az unió teljes és átfogó, radikális reformját, a szabad és szuverén államok laza szövetségét még ennek a ciklusnak az első felében. Ehhez persze szövetségek kellenek, s ezen is dolgozni kell, de erre való a Patrióták frakciója, s talán ide vehető a szuverenista frakció is.

S ha ez sem megy? Ha szinte minden szuverenitásunkat el kívánja venni tőlünk a brüsszeli elit, ha jogi, politikai és pénzügyi eszközökkel tönkretesznek bennünket a következő öt évben? Akkor…”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Fake news-erdő, ténybeli tévedések egész sora, alaptalan rágalmak. Ez lenne az érveken alapuló vita és párbeszéd háza? Ugyan már!

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 14. 12:11 Szerkesztve
Ahol egy Daniel Freund féle leaszfaltozott agyú balfácán politikus lehet, ott még a fü is lefelé nö, a föld alá bujik. Babits Mihály ezt írná ma a "brüsszeli bigott bagázsról": Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
3baljoska61
2024. október 14. 11:52 Szerkesztve
A kommunista, aki a szuverenitás miatt aggódik. Az évszázad vicce.. 🤣🤣🤣🤣
ekeke1
2024. október 14. 11:24
Alig egy éve volt Orbán kormányon, az ország vergődött a gyurcsány bajnai-féle örökségben, az IMF hitelben és a gazdasági világválságban. Migráns nem volt még, soros egyeteme sem lett "elüldözve", lmbt-k moderáltak voltak, ukrán háború nem kezdődött. 2011.06.20. "Amint véget ér a magyar EU-elnökség, politikailag elszigeteljük Magyarországot, teljes mértékben. Már most is, látták Orbánt az elnökséget ellátó ország vezetőjeként az EU nevében beszélni? Sehol. Amint vége az elnökségnek, Magyarország elszigetelődik..." - mondta Borut Pahor szlovén miniszterelnök még május végén . Az ellenzéki Szlovén Demokrata Párt honlapján megjelent beszámoló szerint jelentek meg a szlovén sajtóban a Borut Pahor és a kormányközeli médiumok informális beszélgetéséről készült hangfelvételek. Fél évvel később pedig már szövögették akár a polgárháborút is: hvg.hu/itthon/20120111_charles_gati_orban Jött goodfriend. Szóval, az ami azóta is tart Magyarország ellen csak ürügyek. De mi a valódi ok?
2024. október 14. 10:45 Szerkesztve
"S ha ez sem megy? Ha szinte minden szuverenitásunkat el kívánja venni tőlünk a brüsszeli elit, ha jogi, politikai és pénzügyi eszközökkel tönkretesznek bennünket a következő öt évben? Akkor…” Akkor? Meg akarja Fricz vagy bárki várni hogy végképp tönkre tegyenek minket a következő öt évben(is)? Netán meglepetés volt a dolgok mostani alakulása, a weber-tusk féle "jobboldal" összeborulása a ballibsikkel?(Mondjuk, az a fajta gyűlölet ami részükről árad egy szerencsétlen, erőforrásokkal alig rendelkező nyomorult , kifosztott 10 milliós ország felé, az számomra tényleg érthetetlen..) Már réges rég el kellett volna kezdeni egy kemény felvilágosító kampányt a Huxit-ról. Mert ennek más úgysem lehet a vége. Ugyanúgy mint az EPP-ben, csak hátrálni és hátrálni, majd mikor a fal jött akkor kilépni..nos annak tragikus lesz a végkifejlete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!