Rendkívüli!

Elhunyt Kozma Imre atya

Lesújtó véleményen van a spanyol lap Európáról: egyedül „Magyarország maradt a józanság bástyája”

2024. október 17. 09:46

A lap szerint már Lengyelország sem a régi.

2024. október 17. 09:46
Orbán Viktor

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A La Gaceta de la Iberosfera arról írt, hogy egy évvel ezelőtt 180 fokos fordulat állt be a lengyel politikában, amikor a globalista Donald Tusk alakított kormányt „Frankenstein-szerű platformja” élén.

A cikk úgy fogalmazott, hogy ezzel Európában „Magyarország maradt a józanság egyetlen bástyája”.

Jó hír azonban a spanyol lap szerint, hogy a lengyel baloldali fordulat óta már kicsit megváltozott az országban a politikai hangulat. A Tusk vezette Polgári Platform a legújabb közvélemény-kutatás szerint a második legnépszerűbb párt.

Ha most lennének választások Lengyelországban, a szavazatok 30 százalékát a Jog és Igazságosság párt szerezné meg, a Tusk vezette Polgári Platform pedig a szavazatok 28 százalékát szerezné meg.

Egyébként Donald Tusk is nagy bejelentést tett szombaton: a lengyel kormány kedden új migrációs stratégiát terjeszt elő, melynek egyik fő eleme a menedékjog ideiglenes regionális felfüggesztése lesz.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 17. 11:18
Hungría como único bastión de la locura. 👏👏👏
Kristály
2024. október 17. 11:10
Akik a libsikre szavaznak azért teszik mert nem kaptak akkora pofont mint amit mi kaptunk 2006-2009 között Gyurcsánytól akkor az kb. 7milló polgárt érintett nagyon csunyán. Sokan nem élték túl.
Kanmacska
2024. október 17. 10:45
A lengyelek kezdenek magukhoz térni.
2024. október 17. 10:24 Szerkesztve
Azt mondják az okosok, ne legyünk birkák, ne kövessük a tömeget. Csakhogy kb 1millió éves az az emberi védekezési ösztön, hogy minél nagyobb a csapat, annál nagyobb az esély a túlélésre. Szerintem ezért nem mer sok ember szavazni azokra, akik ellene mennének az EU vezetésnek, a libsik buborékjának. A megszokott jobb, még ha rossz is, mint a bizonytalan jó, mert lehet, az még rosszabb lesz, mint a mostani helyzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!