Lengyelország és Magyarország megfizeti az árát – az Európai Bizottságnak üzentek a franciák

2024. október 07. 10:53

A Boulevard Voltaire publicistája szerint az Európai Bizottság használja és kihasználja a jogállamisági érveket azokkal a tagállamokkal szemben, amelyek nem ugyanazt az ideológiát követik.

2024. október 07. 10:53
null

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

Az Európai Bizottság használja és kihasználja a jogállamisági érveket azokkal a tagállamokkal szemben, amelyeknek kormánya nem osztja a nemzetek feletti, libertariánus ideológia nézeteit – írja a Boulevard Voltaire.

Lengyelország és Magyarország ennek az árát fizette és fizeti meg

– szögezte le a szerző. A lengyelekkel szemben egyébként éppen a kormányváltás után zárták le a hetes cikkely szerinti eljárást.

Az új francia belügyminiszter nyilatkozata kapcsán elmélkedő Stéphane Buffetaut kitért a magyar gyermekvédelmi törvényre is, amelyet a jogállamisággal szembeni hatalmas támadásnak nevezett az Európai Bizottság. A szerző hangsúlyozta, csalódott, hogy a magyarellenes európai akcióhoz csatlakozott Emmanuel Macron vezetésével Franciaország is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2024. október 07. 13:22
A mostani EU vezetés azt csinálja nagyban, amit kicsiben a facén lehet időnként látni. Van egy jó kis csoport, aztán valakik átveszik az irányítását, vagyis a "tulajdonukba" veszik, a régi csopvezetőt kitiltják a csoportból, és aztán azt csinálnak a csoportból, amit csak akarnak.
madre79
2024. október 07. 13:07
Ezt a szemét nőt utálja egész Európa, csak el kell olvasni a különböző külföldi hozzászólásokat!
CirmoS
2024. október 07. 13:00
Ez a tetves, velejéig korrupt, náci ringyó és csürhéje mostmár a Fidesz 2/3 helyett összehozza a Fidesz 3/4- et! Nem baj! Ez az idióta, aszott kurva nem látja a fától az erdőt.. 🤣🤣🤣🤣🤣 Remélem a kivégzése nyilvános lesz ennek a rothadó, tömeggyilkos ribancnak!
bugojnoi_iszkra
2024. október 07. 12:59
"...gyermekvédelmi törvény, amely a jogállamisággal szembeni hatalmas támadás..." Mi más? A demokráciát legjobban aláásó diktatórikus törvény, vagy miacsuda. Minden jogok tiprása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!