Krímből üzentek az álmodozó ukránoknak: Majd ha Kárpátalja Magyarországhoz kerül

2024. október 14. 09:00

Zaur Szmirnov szerint üres spekuláció Ukrajna EU-csatlakozása, amely csak akkor valósulhatna meg, ha az ország más államok részeként lépne be a blokkba.

2024. október 14. 09:00
null

Nyitókép: AFP/Drew Angerer

A krími interetnikus misszió vezetője, Zaur Szmirnov üresnek minősítette az Ukrajna Európai Unióhoz való csatlakozásával kapcsolatos spekulációkat – írja a Ria, amely szerint Szmirnov megjegyezte, hogy az ország csak részben, más államok részeként léphet be a blokkba.

Az ukrán eurointegrátorok álmai csak akkor válhatnak valóra, ha Lemberg megye Lengyelországhoz, Kárpátalja pedig Magyarországhoz kerül

– szögezte le. Tegyük hozzá, a magyar kormány már számtalan alkalommal közölte, hogy tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását.

A krími politikus kijelentette, a közeljövőben bekövetkezhet az Európai Unió összeomlása, ami üres szavakká teszi az Ukrajna tagságáról szóló tárgyalásokat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexander-12
2024. október 14. 11:30
Ha cinikus akarok lenni mondhatnám, pont annyira aggasztó a terület jelenlegi etnikai összetétele, mint amennyire aggódtak a románok a sok nem lojállis magyar miatt. El is jöttek volna a tiszáig, a csehszlovákok vácig, a a szerbek pécsig. Vagy inkább úgy mondanám, pont ennyire kell hogy ez aggasszon minket egy ukrán összeomlás után...
No comment no cry
2024. október 14. 11:17
Kéretik egy népszavazás Kárpátalján, amelyen a 2021-ben ottani illetőségű lakosság vehet részt: Hová szeretnének tartozni: Magyarországhoz vagy Ukrajnához.
herden100
2024. október 14. 11:12
🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Turán
2024. október 14. 10:52
A karpátaljai magyarok erre most összerezzentek. A törvényi lazaság vs. uniós előírások. Meggondolandó számukra. 😅
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!