Kiszivárgott a tervezett akció: így akarják megbuktatni az iráni vezetést

2024. október 18. 19:51

Az izraeli vezetés abban bízik, hogy a támadás hosszú távon meggyengítheti a teheráni kormányzatot.

2024. október 18. 19:51
Funeral For General Abbas Nilforoushan In Tehran

Nyitókép: Morteza Nikoubazl / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Times értesülése szerint Izrael épp egy olyan katonai támadást készít elő, amely az iráni vezetés meggyengítésére irányul. A támadás célpontjai az iráni Iszlám Forradalmi Gárda Hadtest (IRGC) és a Baszidzs milícia lesznek, amelyek a rezsim fontos támaszai, és kulcsszerepük van az ellenzéki megmozdulások elfojtásában. A Times szerint 

az izraeli vezetés abban bízik, hogy a támadás hosszú távon meggyengítheti a teheráni kormányzatot, és bátorítást adhat a belső ellenzéknek, hogy fellépjen a jelenlegi hatalom ellen.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök többször utalt már erre a tervekre, legutóbb egy közvetlen felhívásban fordult az iráni néphez, hangsúlyozva, hogy „Izrael velük van”, és hogy a teokratikus rezsim bukása „gyorsabban eljön, mint gondolnák”.

A Times szerint Netanjahu nem számít arra, hogy egyetlen csapással el lehet mozdítani a teheráni vezetést, de Izrael célja az, hogy hosszú távon destabilizálja a rezsimet. Ugyanakkor a lap megjegyzi, hogy bár az iráni belső ellenzék jelentős, nem valószínű, hogy egy izraeli katonai akció lesz az, ami forradalmi változáshoz vezet az országban.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000117
2024. október 18. 21:38
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­­k­­­e­­l­­­d­­­ ­a­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­­i­­ ­­p­­­u­­­n­­c­­­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
robertdenyiro
2024. október 18. 21:37 Szerkesztve
Komolyan azt gondoltam, hogy ráküldik a trasparency internationalt. De így már nem is érdekes.
kokrowatz-0
2024. október 18. 21:26
pedig milyen szép ez az iráni rendszer! daruval akasztják fel a köztéren az embereket! és még van olyan hülye, akinek ez nem tetszik.
ptrfarkas43
2024. október 18. 21:08
A végén Kamala néni kénytelen lesz térden állva kérni Bibit, ne csinállja a feszkót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!