„Izrael nem a ti országotok, az Palesztináé” – kifakadt az antiszemita román politikus

2024. október 07. 17:01

A politikus szerint a zsidók felelősek azért, hogy kizárták az államfőválasztás jelöltjei közül.

2024. október 07. 17:01
Diana Şoşoacă

Nyitókép forrása: YouTube

A fasiszta legionárius mozgalmat és annak egykori vezetőjét, Corneliu Zelea Codreanut „éltette” Diana Iovanovici Șoșoacă, amikor párttársa YouTube-oldalán kifakadt az Alkotmánybíróság döntése miatt. A politikus szerint a zsidók felelősek azért, hogy kizárták az államfőválasztás jelöltjei közül – számolt be róla a Maszol.

Éljen a légió és a kapitány, akiket ugyanaz a zsidó hatalom gyilkolt meg, amely most is közbeavatkozott”

– fogalmazott a lap szerint a szélsőséges politikus Luis Lazarus YouTub-oldalán. Antiszemita retorikája ráadásul nem merült ki a vasgárdisták vezérének, Corneliu Zelea Codreanunak a dicséretével, azt is mondta, hogy baja van a zsidókkal, akik „gúnyt űznek a románokból.

„Nem normális, hogy jössz te Izrael a zsidóiddal és előírjátok a zsidó történelmet. Mik vagyunk mi, zsidók, hogy megtanuljuk a történelmeteket?

Menjetek Izraelbe, áh, bocsánat, az nem a ti országok, az Palesztináé”

– idézett az SOS Románia párt elnöke által hangoztatott frázisokból a Digi24.

A Maszol úgy tudja, hogy a főügyészség már eljárást indított Șoșoacă kijelentései nyomán, hiszen a törvény tiltja a népirtással és háborús bűnökkel vádolt személyek népszerűsítését, valamint a fasiszta, legionárius, rasszista vagy xenofób propaganda terjesztését.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2024. október 07. 18:40
Ez a rusnya liba pontosan azt adja elő amiért kizárták az államfő választás jelöltjei közül, amit az egykori viccben a dadogós: "Azért nn nem vettek fel rádió be bemondónak mert nn nem vagyok párttag."
Obsitos Technikus
2024. október 07. 18:38
Ezen kb ötezer éve vitáznak, de talán nem egy román fogja ezt a kérdést eldönteni.
templar62
2024. október 07. 18:32
Bizantín színjáték .
2024. október 07. 18:22 Szerkesztve
Milyen igaza van kivételesen a románnak! Amúgymeg a jóédes anyátokat antiszemitázzátok itt! 30 évig ekézték ezzel a dumávalba jobboldalt, mielőtt Orbán cionistává nem változtatta a kormányt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!