„Ez az, ami minket, románokat különlegessé tesz” – újabb titkok kerültek napvilágra

2024. október 03. 16:17

„Mi jól akarjuk érezni magunkat, és fizetünk is érte” – mondta az egyik román utazási iroda vezérigazgatója.

2024. október 03. 16:17
Daily life with people enjoying the summer sun at Vlissingen beach in Zeeland, The Netherlands on 25 August 2019. The 4-kilometer long beach has golden sand and people enjoy their holidays at the shore, swimming or with watersports.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A nyári szezon végén a külföldi turisztikai szakemberek levontak néhány következtetést a turisták viselkedéséről és igényeiről. A Ziarul Fianciar cikke a Bulgáriából, a román turisták egyik kedvenc nyaralóhelyéről érkezett visszajelzésekről számolt be.

A Maszol a cikk kapcsán kiszúrta, hogy mit nyilatkozott Lucian Bădîrcea, az IRI Travel utazási iroda vezérigazgatója a bulgáriai Aranyhomokon szervezett sajtótájékoztatón.

„Kaptunk visszajelzéseket a bolgár partnereinktől, akikhez északról, valamint Lengyelországból, Magyarországról, Franciaországból és Németországból egyaránt vannak turisták.

A romániai turisták vásárolják a legdrágább üdüléseket.

Jönnek lengyelek és táskából esznek, a magyarok nem kérnek reggelit, a franciák csak reggelit kérnek, és minden legyen minél olcsóbb. A romániai turisták pedig négycsillagos, ötcsillagos, all inclusive, ultra all inclusive szállodákba akarnak menni. Ez az, ami minket, románokat különlegessé tesz, mi jól akarjuk érezni magunkat, és fizetünk is érte. A többiek nagyon visszafogottan költekeznek”

– mondta Lucian Bădîrcea.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baronet
2024. október 03. 19:21
Hehe, a bolgár tengerpart királyai :))) csórók közt menőznek :)
B_kanya
2024. október 03. 19:19
Akitlosz > jott_a_csosz 2024. október 03. 16:54 "A bolgár tengerpartot nem a románok takarítják." OK, ez 10/10
nnjohn
2024. október 03. 18:59
Jó lenne azt is tudni, hogy a ROMÁNIAI románokról írnak-e, vagy a NYUGATON élő több mint 2 millió románról, akik a hazaküldött pénzekkel is a román GDP-t 4 %-al növelik....
nnjohn
2024. október 03. 18:57
Hitelből megemelt bérekből aztán qrvára jól lehet dőzsölni... Csak azt valamikor valakinek ki is kell termelni...... 2010-ben még a magyar államadósság nominális értéke 2x nagyobb volt mint a román. Mára a román államadósság nominális értéke 45 %-al több, mint a jelenlegi magyar államadósság. Pedig ugyebár a magyar államadósság is elég sokat nőtt 2010 óta.... Amíg az 1 főre eső államadósság aránya 2010-ben még 9x nagyobb volt a románénál, ma már ez csupán alig 1,8 x. És csak azért ekkora, mert valójában a románok kétszer annyian vannak, mint mi magyarok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!