Hidegrázós véleményözön: egy emberként álltak Magyarország mellé, amiért ki akarják zárni az EU-ból és a NATO-ból

2024. október 14. 12:14

A Die Welt olvasói szerint Magyarország kézben tartotta az illegális migráció problémáját, ezért biztonságosabb, mint Németország, az Európai Unióra pedig nem Oroszország jelenti a legnagyobb veszélyt.

2024. október 14. 12:14
null

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

A Die Welt olvasói ismét Magyarország védelmére keltek, amikor durva támadás érte: most éppen Anne Applebaum újságíró-történész, a lengyel külügyminiszter felesége találta ki, hogy a magyarokat politikai okokból ki kellene zárni az Európai Unióból és a NATO-ból.

„Egy újabb értelmiségi, aki el akarja magyarázni az embereknek, mit és hogyan gondoljanak. Nincs szükségem rá és a nézeteire. Igen, Magyarország kézben tartotta az illegális migráció problémáját, így jobb helyzetben vannak az állampolgárok, mint Németországban vagy az EU többi részén” – írja egyikük, míg más arra hívja fel a figyelmet, hogy veszélyes Applebaum, mert úgy tesz, mint aki az autokrácia ellen harcol, pedig valójában a vélemények pluralizmusa nem tetszik neki.

A migrációt az Egyesült Államokban és Lengyelországban ugyanúgy elutasítják, mint Magyarországon, kerítést is építettek, mégis csak a magyarokat büntetik. Applebaum biztonságosabb körülmények között járhatna Budapest utcáin, mint bármelyik német városban

– jelentette ki az egyik Welt-olvasó, majd hozzátette, nem a baloldalra szavazni ugyanúgy a demokráciát jelenti.

Valaki azt írja, látszik, hogy az újságíró az Egyesült Államokból származik és Varsóban él, ott alakulhatott ki ez a világnézete, de Európában szeretnének békében élni az emberek. Más is arra hívja fel a figyelmet, hogy Amerika jelenti az igazi veszélyt az EU-ra, mert mindig magára gondol, és bárkit feláldoz, ha arra van szüksége.

Sokan vitatkoznak azzal a gondolattal is, hogy Oroszország jelenti a legnagyobb veszélyt a kontinensre: a legtöbben azt írják, az ellenőrizetlen bevándorlástól sokkal jobban félnek, más a baloldali Zöldeket teszi az első helyre, valaki pedig az EU bürokratáit és Ursula von der Leyent, akiket nem az emberek választottak meg az Unió irányítására. „Mellettük nincs is szükség külső fenyegetésre” – jegyezte meg.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luxusbatar
2024. október 14. 14:26
Sem a NATO-ból, sem az EU-ból nem lehet kizárni egyetlen országot sem. Csak kilépni lehet. Nincs mit.
kastellorizo
2024. október 14. 14:25
recipdoki 2024. október 14. 14:16 Segíteni, egy faszt. Minden országot telerakni menekültekkel, mert a kevert fajú országokat könnyebb megosztani és irányítani.
kastellorizo
2024. október 14. 14:24
Applebaum megosztottságot szít a NATO-n belül. Az oroszoknak dolgozik?🤡
orokkuruc-2
2024. október 14. 14:23
mondom én, hogy bárhol, ahol ártanak Magyarországnak, ott van legalább 2 nemgój!! Ez axióma!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!