Hibázott a Coca-Cola, rengeteg üdítőt hív vissza

2024. október 17. 05:58

Alaposan megtévesztették a vásárlókat.

2024. október 17. 05:58
null

Nyitókép: JOEL SAGET / AFP

A Dailymail értesülése szerint a Coca-Cola Company visszahívta a „Minute Maid Zero Sugar Lemonade” nevű üdítőitalát, miután kiderült, hogy a cukormentesként forgalmazott termék jelentős mennyiségű cukrot tartalmazott. A visszahívás három amerikai államot érint. A vállalat gyors intézkedésekkel eltávolította a hibás termékeket az üzletek polcairól. A „Minute Maid” itthon Cappy márkanév alatt fut. 

Az üdítőgyártó óriás még az elmúlt hónapban kezdeményezte a visszahívást, miután fény derült arra, hogy 13.152 doboz „Minute Maid Zero Sugar Lemonade” üdítő téves címkézést kapott. 

A valójában cukormentesnek hitt ital dobozokként (355 ml) 40 gramm cukrot tartalmazott, ami megegyezik a márka cukros limonádéjának cukortartalmával.

Forrás: A The INFORMER Youtube-oldala

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) közleménye szerint a hibás termékeket Indiana, Kentucky és Ohio államok kiskereskedelmi üzleteibe szállították. A Coca-Cola gyors intézkedésének köszönhetően a termékeket már vissza is vonták.

Az FDA II. osztályú visszahívásként sorolta be az esetet, amely olyan egészségügyi kockázatot jelenthet, amiben a termék használatából eredő egészségkárosodás valószínűsége alacsony, de nem kizárható. A hatóság arra kérte a fogyasztókat, hogy az érintett termékeket semmisítsék meg, vagy vigyék vissza az üzletbe, ahol teljes visszatérítést kaphatnak.

A téves címkézés különösen veszélyes lehet azok számára, akik egészségügyi okokból, például cukorbetegség miatt szigorúan figyelik cukorbevitelüket. A magas cukortartalmú ital fogyasztása az érintettek állapotának súlyosbodását okozhatja, anélkül, hogy tisztában lennének a valós összetevőkkel.

***

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonlerch
2024. október 17. 09:58
Ezt a ártalmas hulladékot végleg ,mindenhonnan el kéne tüntetni
nempolitizalok-0
2024. október 17. 08:18
Több éve nem iszom már ilyeneket. A minap néztem a literes üdítőket a tesscóban, félelmetesek a színek, mintha vegyianyagok lennének. Végül is azok. Fura, hogy ezeket isszák.
ehun
2024. október 17. 08:07
A zéró verziót már régen be kellett volna tiltani, mert méreg...a 25-100% gyümölcs leveket pedig kötelezni, hogy szörp-nek nevezzék őket, mert a víztartalom nem a gyümölcsből származik bennük, hanem sima kútvíz. Merre vagy NEBIH??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!