Grúz elnök: Ellopták a választáshoz való jogunkat, orosz választást hajtottak végre

2024. október 27. 19:38

„Egy orosz különleges művelet szemtanúi és áldozatai lettünk” – tette hozzá Zourabichvili, aki mögött ellenzéki vezetők álltak.

2024. október 27. 19:38
Georgian President Salome Zourabichvili votes at the parliamentary elections

Nyitókép: Mirian Meladze / ANADOLU / Anadolu via AFP

Salome Zourabichvili grúz elnök felszólította a polgárokat, hogy vonuljanak az utcára tiltakozásul, miután az ellenzék szerint a kormánypárt széles körű csalással nyerte meg a szombati választásokat – írja a Politico.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem fogadom el ezt a választást. Nem lehet elfogadni, elfogadása Oroszország befogadását jelentené ebbe az országba, Grúzia Oroszországnak való alárendeltségének elfogadását” – mondta vasárnap az elnök.

„Szeretném meghívni önöket holnap 7:00 órára a Rustavelire, hogy elmondjuk a világnak, hogy nem fogadjuk el ezt a választást”.„Egy orosz különleges művelet szemtanúi és áldozatai lettünk” – tette hozzá Zourabichvili, aki mögött ellenzéki vezetők álltak. „Ellopták a választáshoz való jogunkat, orosz választást hajtottak végre” – fűzte hozzá.

Az ellenzéki pártok felháborodtak, miután az előzetes eredmények szerint a kormányzó Grúz Álom párt vezetett, amely a szavazatok 53 százalékát szerezte meg, szemben az ellenzéki blokk 38 százalékával.

Az ellenzéki Változtatási Koalíció azt mondta, hogy képviselőik nem veszik át parlamenti mandátumukat, mert a választási eredményeket manipulálták.

 

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2024. október 27. 23:25
,Hát ismét megtudtuk a már minden volt komcsilibsinemzethyhazafiasnépfronttól, az egész szovjet blokk országaiban, belorusz, csecsenföld, türmenisztán, ruszkik, demokrácia van, de az unióban, csak szlovákiában, és Magyaro.on...
cutcopy
2024. október 27. 23:03
„Egy orosz különleges művelet szemtanúi és áldozatai lettünk” Ez az új szöveg, poloskáék is ezt fogják hajtogatni másfél év múlva..
sexykitty-5000127
2024. október 27. 22:29
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­k­­e­­l­d­ ­a­­ ­­­s­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­p­u­­­n­­c­­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Csubszi
2024. október 27. 22:29
Na, ezek a szocik sem tudnak veszíteni! De nyerni se! Ugrik a nyugati bónuszuk az elvtársaknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!