Fontos dolgot szögezett le Zelenszkij az atomfegyverek használatával kapcsolatban

2024. október 18. 06:34

Az ukrán államfő elárulta, készül-e atomfegyverek bevetésére Ukrajna.

2024. október 18. 06:34
null

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

Volodimir Zelenszkij elnök kijelentette, hogy Ukrajnának nem áll szándékában visszaállítani nukleáris arzenálját – derült ki az ukrán államfő Mark Rutte NATO-főtitkárral tartott csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatóján. Zelenszkij ezzel egy korábbi, Donald Trumppal folytatott találkozóján tett megjegyzésére reagált – számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál. 

Az ukrán elnök leszögezte, hogy Ukrajna sosem mondta, hogy atomfegyverek létrehozására készül.

Azt mondtam, hogy amikor a Budapesti Memorandumot nagyon tiszteletreméltó és erős országok aláírták, azt írták, hogy Ukrajna feladja nukleáris fegyvereit, és ezek a nagyon tisztelt országok – köztük Oroszország, Kína és az Egyesült Államok – biztosítják területi integritásunkat és szuverenitásunkat” – mondta Zelenszkij. 

Ez azt jelenti, hogy ez nem túl jó védőháló a biztonságunk számára. Ezért mondtam, hogy a NATO-n kívül nincs más alternatívám. De nem hozunk létre nukleáris fegyvereket”

– hangsúlyozta az ukrán államfő. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 18. 08:19 Szerkesztve
Ukrajnának soha nem volt atom arzenálja, a Szovjetuniónak volt, aminek a jogutódja Oroszország. Nem véletlenül siettek a nyugati és keleti nagyhatalmak elvenni a debil ukranoktol! Ismerték őket. Ezzel megelőzték, hogy a feketepiacon eladják. Azt is, hogy használják! 2021 decemberében Zelenszkij ott toporgott Macron mellett és azt mondta, hogy bevetné az oroszok ellen, ha lenne… utána meg erősen “csodálkozott” mindenki, hogy megindult a háború…
sexykitty-5000116
2024. október 18. 08:17
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­é­k­e­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­i­­­ ­­p­­­u­­n­­­c­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
krisz09
2024. október 18. 08:17
"nem hozunk létre", mondta, csak elfelejtette hozzátenni, "mert épp most kértünk másoktól". Hát úgy nyilván olcsóbb.
seherezade-2
2024. október 18. 08:16
Aztán mi volt még azokban a nagyhatalmak által aláírt szerződésekben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!