Felrobbantották a zaporizzsjai atomerőmű oroszbarát biztonsági főnökét

2024. október 04. 19:18

Autóra szerelt bomba végzett vele. Állítólag kollaboráns volta miatt végeztek vele ukrán merénylők.

2024. október 04. 19:18

Nyitókép: Az orosz ellenőrzés alatt álló zaporizszsjai atomerőmű 2023. június 15-én  /  fotó: Olga MALTSEVA / AFP

Andrij Korotkij, a zaporizzsjai atomerőmű biztonsági vezetője egy robbantásos merénylet áldozata lett pénteken az atomerőmű közelében fekvő városban, Enerhodarban. Az orosz előzetes vizsgálatok szerint az elkövetők 

házi készítésű robbanószerkezetet erősítettek fel a jármű alvázára.

Ahogy a célszemély beszállt az autóba, a pokolgép azonnal felrobbant, az áldozat pedig a kórházban belehalt sérüléseibe – írja ukrán és orosz források alapján a Politico. 

Az ukrán Katonai Hírszerzési Igazgatóság (GUR) állhat a merénylet mögött a lap szerint, ugyanis a titkosszolgálat a detonáció után közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy 

Korotkij „háborús bűnös” volt, és így fogja elnyerni büntetését minden ilyen bűnöző. 

A GUR szerint az ukrán kollaboráns az orosz erők érkezésekor átadta számukra az atomerőmű „ukránbarát beosztású” alkalmazottainak listáját.

Az orosz hadsereg az ukrajnai háború első fázisában megszállta a Zaporizzsja közelében fekvő hatalmas atomerőművet, amely 

Európa legnagyobb nukleáris létesítménye. 

Időről-időre felmerülnek aggodalmak a reaktorok biztonsága miatt, ahogy többször is zajlott itt tűzpárbaj a szemben álló harcoló felek között.

--

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000104
2024. október 04. 21:21
🍓 ️ ­­É­r­t­é­­k­­e­­­l­d­ ­­a­­­ ­s­z­­­e­x­­i­­­ ­­p­u­­­n­­­c­­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
2024. október 04. 21:20 Szerkesztve
john-lennon-a-libsik-kiralya 2024. október 04. 20:39 Ha a GUR szerint Zelenszkij is kollaboráns? Na? Vagy Szirszkij? Hugyos dzsó bácsi? Akkor robbancsuk fel, debil ukrán módra! Ti tényleg ennyire? Ti, tényleg… annyira EU érettek! De annyira! Már csak egy két hangya f@sznyi apróság hiányzik… pl agy, de az neked sincs!
Csigorin
2024. október 04. 21:19
budos terroristak
2024. október 04. 21:15 Szerkesztve
MTomzsocc44 2024. október 04. 19:52 Agyat kellene növesztened, nem arcot! Elmagyarázom, te fogyatékos! Adva volt Szïrhïïj, aki meg akarta védeni Ukrajnát, Európát a sajátjai ostobaságától, mert fontosabbnak érezte néhány millió ember biztonságát, mint egy lator állam, junkie kobold vezetőjének az érdekeit! Sőt az akár az oroszokkal is “kollaborált”, hogy a nemnáci, debil vezetők ne öljenek meg több embert!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!