Félnek Putyintól a románok: szerintük erre megy ki a „játék”

2024. október 11. 16:28

Bukarest konkrétan vádolja Oroszországot.

2024. október 11. 16:28

Fotó: ALEXANDER KAZAKOV / POOL / AFP

Marcel Ciolacu román miniszterelnök csütörtökön reagált Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő azon vádjaira, miszerint Románia megpróbálja „annektálni” Moldovát. A román miniszterelnök szerint Oroszország „kétségbeesetten” próbálja megváltoztatni Moldova uniós útját – írta meg az Euractiv.

Egészen konkrétan azt állítja a román kormány, hogy

Oroszország „agresszív” propagandája eltorzítja a történelmi tényeket és figyelmen kívül hagyja a jelenlegi realitásokat, 

és minden rendelkezésre álló eszközzel fel kell lépni ellene Moldova uniós integrációjának biztosítása érdekében.

„Az orosz hatóságok kétségbeesetten próbálják dezinformációval eltéríteni Moldovát az európai útról” – mondta Ciolacu, arra biztatva a moldovai vezetőket, hogy álljanak szilárdan, és ne hagyják magukat „megfélemlíteni” az ilyen taktikától. 

A nyilatkozat Zakharova szerdai kijelentéseit követte, amelyben több vádat is megfogalmazott Kisinyovával és Bukaresttel szemben, azt állítva, hogy Románia megpróbálja „annektálni” Moldovát.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kakukk_madar
2024. október 11. 18:24 Szerkesztve
A helyzet az, hogy lehet ekézni a románokat, de az egyesülés meglesz. Bármennyire megbízhatatlan szövetséges, bármennyire levannak sajnálva ezen már nagyon rég dolgoznak. A társadalom erre van szocializálva és a magyarellenességre. Miközben Erdélyben lassan a magyarok nyomát is eltüntetik, a Nyugat tapsikolása mellett. Nekünk, meg maradnak a linderbélák.
nemugatolmerkapol
2024. október 11. 18:12
Románia hivatalos távirati jegyzéke, 2026. mácius 17.: "Félreértés történt, Putyin úr! Csak azért léptünk be a NATO-ba, hogy belülről bomlasszuk azt!" testvéri üdvözlettel: Surgyelán Nemacerálj az Oroszországi Román Tagköztársaság miniszterelnöke Slava Bukarestov, Putyin sugárút 1.
VeressZoltán
2024. október 11. 18:07
"... nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."
sexykitty-5000108
2024. október 11. 17:38
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­k­­e­l­­d­ ­­­a­ ­­s­­­z­e­x­i­­­ ­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!