Egy emberként álltak fel az Európai Unió miniszterei – magyar vezetéssel

2024. október 24. 10:54

A magyar miniszter nem teketóriázott, nyíltan elmondta, mi a legnagyobb baj.

2024. október 24. 10:54
Eurocorps soldiers carry a European Union flag during the flag-raising ceremony on the eve of the inaugural session of new European Parliament in front of Louise Weiss building, headquarters of the European Parliament in Strasbourg, eastern France, on July 15, 2024.

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

Az Európai Unió mezőgazdasági minisztereinek célja, hogy megóvják a következő mezőgazdasági költségvetést a jelentős átalakítástól – számolt be a hírről a Politico.

A jelenlegi közös agrárpolitika (KAP) 387 milliárd eurós kiadást irányoz elő a 2027-ig tartó többéves pénzügyi keretben. Az összeg az EU teljes költségvetésének több mint egyharmadát teszi ki.

A brüsszeli lap azonban rámutatott arra, hogy a pénz a kritikusok szerint megőrzi a status quót, de nem képes kezelni a szélesebb körű és egyre növekvő gazdasági kihívásokat.

A brüsszeli elképzelések szerint azonban a kifizetések függővé válhatnak attól, hogy az országok végrehajtsanak bizonyos reformokat, például elősegítsék a biogazdálkodást. Nagy István magyar mezőgazdasági miniszter hangsúlyozta, minden olyan javaslatot el kell kerülni, amely a KAP megváltoztatásával járna. Nagy szerint „ha a mezőgazdasági tevékenység támogatása és finanszírozása kérdésessé válik, és gyorsan megváltoztatható, akkor az élelmiszerellátás biztonsága és a gazdálkodók megélhetése kerül veszélybe”. A magyar mezőgazdasági miniszter hozzátette, hogy

nem akar zöld ideológiai nyomást gyakorolni az agrárszektorra

– írta a Politico.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. október 24. 13:19
Majd a BRICS tól importálunk. (Brazil szója, csirke, tojás..)
polárüveg
2024. október 24. 13:12
Az EU szépen eldobta a kapát: minden régi célját elhagyta, az EU polgárok érdekei helyett USA érdekre állt át. A béke biztosítása helyett az ukrajnai háborút finanszírozza, amely az USA fegyvergyártóinak jó, a szankciók miatt az USA LNG gázát veszik, ez is az USÁ-nak jó, az infláció miatt meg nemcsak lefölözik az áremelést, hanem az USA bankok, pénzügyi szervezetek keresnek a megemelkedett hitelkeresleten, az inflációs árak miatt a tőzsdei mozgás hektikusabb és magasabb szinten áll be, ezeken is a befektetők keresnek. Az EU politikai és adminisztrációs vezetése báb lett.
sexykitty-5000124
2024. október 24. 13:04
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­­k­­­e­­l­d­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­p­u­n­­­c­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
snfbvksan
2024. október 24. 13:03
"a gazdálkodók megélhetése kerül veszélybe" A gazdálkodók: Csányi Sándor, Mészáros Lőrinc, Rogán Antal, Lázár János, és még sokan mások a NER-ből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!