Kiborultak Brüsszelben attól, hogy fontos feladatot kapott a magyar miniszter

2024. augusztus 29. 14:35

Nagyon nem tetszik nekik, ki nyitja meg a konferenciát.

2024. augusztus 29. 14:35
Summit Of Ministers Of Agriculture Of The Three Seas Region

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Frankfurtban Nagy István nyitja meg azt az uniós csúcstalálkozót, amelynek témája a hagyományos, azaz nem génmódosított élelmiszerek gyártásának fellendítése lesz. Az Euractiv brüsszeli portál információi szerint többeket felháborított, hogy az eseményt a magyar tárcavezető nyitja meg. 

A magyar alkotmány szerint a mezőgazdaságot a génmódosítás nélkül kell fejleszteni, a lap kijelenti, hogy az agrártárca felvetette, az új genomtechnikákról kezdjék teljesen az elejéről. Az Európai Tanácsban a téma nem halad előre, azonban ha sikerül Magyarország terve, akkor újranyitnak olyan témákat, amelyekről korábban sikerült megállapodni, míg Spanyolország vagy Belgium volt az unió soros elnöke. 

A brüsszeli portál szerint az uniós diplomatáknak az a baja, hogy ha újratárgyalják a kérdéseket, az lassítja a továbblépést. Ennek jegyében azt mondták, provokatívnak számít, hogy Nagy István nyitja meg a konferenciát.

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 30. 11:09 Szerkesztve
"Kiborultak Brüsszelben attól, hogy fontos feladatot kapott a magyar miniszter" David Pressman nagykövetet mélységesen aggasztja a magyar szuverenitásvédelmi törvény és az önálló magyar vélemény az ukrajnai háborúról. Önmagában már ez is egy jó hír, de majd ha már öncsonkitási gondolatokkal küszködö depressziós lelki betegek lesznek töle, akkor könyvelhetjük el ezt igazán sikernek a magyar külpolitikát. Várjunk, idönk van böven.
nempolitizalok-0
2024. augusztus 30. 08:31
A génmódosító lobbinak maga a konferencia nem tetszik. Nem véletelnül akarják ukrajnát benyomni az EU-ba, aminek többek között Magyarország az egyik legnagyobb ellenzője. Ha sikerülne az EU összes búza és kukorica termesztését ki lehetne váltani ukrán génmódosítottal. Persze az elején nagyon nyomott árral, hogy az EU-s termelők tönkremenjenek aztán már uralhatják a piacot.
pesszimista
2024. augusztus 30. 08:05
A szinte minden szóját , amely az állati tápokban benne van importáljuk , mert itthon kevés terem. Az import szója , pedig génmódosított. Így aki nem vegán , az általában génmódosított takarmánnyal előállított húst fogyaszt.
rendetlenember
2024. augusztus 29. 23:53
Ez már rosszindulattal sem érthető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!