Döntéskényszer előtt Brüsszel? Erre készülnek a Patrióták!

2024. október 01. 16:54

A képviselőcsoport azt szeretné, hogy a tagállamokban megtartott választások eredményei tükröződjenek az Európai Parlament minden vezető testületében.

2024. október 01. 16:54

Nyitókép: Facebook

A Patrióták Európáért azt szeretné, hogy a tagállamokban demokratikusan megtartott választások eredményei tükröződjenek a tagállamok minden vezető testületében, megkülönböztetés nélkül. Se többet, se kevesebbet – írja a szövetség az X-en.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Európai Parlament Patrióták Európáért-képviselőcsoportja keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához. A Patrióták azt kérik a Bíróságtól, hogy semmisítse meg az Európai Parlament bizottságaiban hozott azon határozatokat, amelyek kizárják őket a bizottságok minden felelős tisztségéből.

A Patrióták az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója, de a sokkal kisebb frakciókkal ellentétben nem rendelkeznek a Parlament alelnökeivel, sem questorokkal, sem pedig a bizottságok elnökeivel vagy alelnökeivel.

A képviselőcsoport szerint „cordon sanitaire” (politikai elszigetelődés) alkalmazása sérti a Parlament eljárási szabályzatának több cikkét, nevezetesen a 34. cikket („Minden parlamenti ciklus elején az Elnökök Értekezlete törekszik arra, hogy megállapodjon a Parlament politikai sokszínűségét tükröző eljárásokról a bizottságokban és a küldöttségekben, valamint a döntéshozó testületekben”) és a 219. cikket („A Parlament sokszínűségét tükröznie kell az egyes bizottságok elnökségének összetételének”).

Az a döntés, hogy a parlamenti képviselőket automatikusan kizárják bármilyen felelős pozícióból pusztán politikai véleményük és a Patrióták Európáért képviselőcsoporthoz való tartozásuk alapján, sérti többek között az Európai Unióról szóló szerződés 10. cikkének és az Európai Unió Alapjogi Chartájának 21. cikkének számos rendelkezését is.

A képviselőcsoport azt szeretné, hogy a tagállamokban demokratikusan megtartott választások eredményei minden megkülönböztetés nélkül tükröződjenek az Európai Parlament minden vezető testületében. 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000101
2024. október 01. 19:08
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­k­­e­­l­­d­ ­­­a­­ ­­­s­z­­e­­x­­­i­­ ­­p­­u­­n­­c­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Camael
2024. október 01. 19:06
Orbán jó játékos, nyerésre áll az uniós bürokratákkal szemben
cccbasatu
2024. október 01. 18:55
Sok hűhó semmiért!? A patrióidióták kizárták saját magukat az EU döntéshozatali mechanizmusából ,így csak tépik a szájukat eredmények nélkül.Orbán bevitte őket az erdőbe mert totális kudarcot vallottak az EU parlamenti választásokon,kellett nekik a bohócra hallgatni, most aztán eszik a kefét!Mellesleg már az elején minden épeszű ember tudta hogy ez a brancs csak kudarcot kudarcra halmoz.Nos ez is bejött.De nem kell sopánkodni mert Orbántól más nem várható.Szétverte a V4-ket,Az EU-val és a környékbeli államokkal is összeakasztotta a bajszát és már szinte mind ellenségünk mint az első világháború idején!A honi polgároknak el kellene gondolkodni azon hogy megvárják-e Orbán távozását még az előtt hogy háborúba keveredünk velük?
Szerintem
2024. október 01. 18:45 Szerkesztve
"recipdoki 2024. október 01. 18:02 nem az ország kétharmada szavazott a felcsúti kisvasutasra és bandájára, hanem a parlamenti mandátumok kétharmada lett az övé a megbuherált és személyre szabott választási törvény miatt." Olyan nincs, hogy személyre szabott választási törvény. Arra szavazol akire akarsz és az győz, akire többen szavaznak. Rátok meg 1,8 millióan szavaztak, az a 8 millió választó csak 22,5%-a és az meg sehogy se 1/3, ahogy pedig annyian ültök az Országgyűlésben, balfasz. A választási törvény ezek szerint tehát rátok is van szabva? Csak megjegyzem még, hogy 77,5% meg nem szavazott rátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!