Bulgária könnyedén elzárhatja Magyarországtól az életet jelentő vezetéket – az időzítés nem lehet véletlen

2024. október 17. 13:54

A bolgár energetikai szakértő szerint súlyos fennakadást okozhatna Magyarország és Szerbia ellátásában, ha a Bulgartransgaz megszakítaná a kapcsolatait a Gazprommal. Néhány nappal ezelőtt David Pressman amerikai nagykövet épp a Török Áramlatot kritizálta.

2024. október 17. 13:54

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Gazprom által értékesített gázt a Török Áramlat vezetéken keresztül szállító Bulgária kulcsszerepet játszhat a Magyarország és az orosz cég közötti jelenlegi megállapodás felszámolásában – jelentette ki Martin Vladimirov, a bolgár Demokráciakutatási Központ energia- és klímaprogramjának igazgatója az Euractivnak.

Az energetikai szakértő hangsúlyozta,

januártól az ukrán útvonal lezárása után a Bulgárián áthaladó vezeték lesz az egyetlen, amely az orosz gázt Európába szállítja, a bolgár állami cég, a Bulgartransgaz pedig könnyedén megszakíthatja a kapcsolatait a Gazprommal, ha erről politikai döntés születik.

Vladimirov hozzátette, egy ilyen döntés súlyos fennakadást okozhatna Magyarország és Szerbia energiaellátásában. Az időzítés mindenesetre aligha véletlen: David Pressman amerikai nagykövet éppen néhány napja értetlenkedett, hogy miért létfontosságú Magyarország számára az orosz gáz és a Török Áramlat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oszodibeszed
2024. október 17. 14:28 Szerkesztve
Martin Vladimirov Director Energy and Climate Program - ez már megint milyen libsi fedőszervezet!? Áh, csak egy, a John Hopkins egyetemre járt CIA-ügynök a csávó.
onkeltom
2024. október 17. 14:23
Nemsokára eltakarodik ez a salátaseggü majom. Az a baja, hogy nem USA-ból vesszük a gázt. Azt, amit a világ legkörnyezetszennyezöbb módján termelnek ki, és a legkörnyezetszennyezöbb módján hozzák európába. Hol vannak ilyenkor azok a kib...ott zöldek?? A tehénfing káros hatásairól ódákat tudnak zengeni ezek a barmok, de ez a gáz ügy, ez nem téma. Met az a kenyéradó gazdájuk üzleti érdeke.
karakter-2
2024. október 17. 14:22
David Pressmant ki kell utasítani az országból. Nemrég egy afrikai ország állította döntési helyzet elé az amerikai nagykövetet - vagy bocsánatot kér, vagy hazaküldik.
HunCsz
2024. október 17. 14:20
Na ezek ellen a beteg, náci más népeket évezredek óta emberszámba nem vevő ördög fajzatok összeesküvését szenvedi a hibáiból tanuilni képtelen emberiség. pár százezer hálozatba szerveződött sátán fajzat irányitja ezt a pokoli rendszert és mi emberek az ő terrorjuk és agymosásuk következtébe müködtetjük saját pusztulásunkat, aminek a hasznát egy pár százalék beteg, sátán fajzat élvezi. Jó lenne egy eszmlés, amig nem késő, mert már azon fantáziálgatnak ezek a szörnytegek nyilvánosan lásd Klaus Schwab Great Reset, hogy minek 8 milliárd ember, amikor pár százmillió is el tudná müködtetni a rendszert. Magyarul ki kell irtani az emberiséget. Ehhez meddig aszisztálunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!