Az elemző elárulta: ezért nem hisznek az amerikaiak Zelenszkijnek

2024. október 03. 10:47

Kiszelly Zoltán szerint egy borzasztó tél vár Ukrajnára.

2024. október 03. 10:47
null

Nyitókép: ANGELA WEISS / AFP

Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója a Kontextus YouTube-csatornáján arról beszélt, nem áll jól az ukránok szénája: az oroszok Kurszknál és Donbászban is átkaroló támadásokat indítanak, amit az ukránok elkeseredett ellenállásukkal csak lassítani tudnak. 

Most éppen Vuhledár és Toreck városokért dúl a harc, de Putyin elnök közelgő születésnapja mindkét felet újabb tettekre ösztökéli. Az elemző arról is értekezett, hogy 

Zelenszkij az ENSZ-közgyűlésen „győzelmi tervéről” beszélt, ám senki sem hisz már neki, Washington pedig az európaiakra testálná a háború finanszírozását. 

Kiszelly Zoltán kifejtette: az USA nem regionális konfliktusokkal foglalkozik, hanem a nagypolitikát nézi, ami esetében a Kínával való konfliktust jelenti, és az ukrajnai konfliktus finanszírozását és fegyverekkel való ellátását az európaiakra tolják.

„Egy borzasztó tél vár Ukrajnára, ugyanis az energiának – ami Ukrajna számára szükséges – közel a felét elpusztították az oroszok” – mondta az elemző. Hozzátette: Zelenszkijnek igyekeznie kell tehát, hogy tartsa a lelket az ukránokban, ezért hívja „győzelmi tervnek” a tervét.

Kiszelly szerint azonban szó sincs győzelmi tervről, ugyanis az ukránok nem tudnak győzni.

Emlékeztetett, az ukrán elnöknek három követelése volt:

1.) A nyugati országok adjanak még több fegyvert – „nem igazán tudnak, mert ami a gyártósorról jön le, azt tudják csak nekik adni” – jegyezte meg ennek kapcsán.

2.) Az oroszok vonuljanak ki Ukrajnából – „most azt látjuk, hogy az oroszok éppen lendületben és támadásban vannak, 

nem fognak kivonulni, sőt, azt tették feltételül, hogy az ukránok vonuljanak ki Oroszország területéről” 

– fogalmazott az ukrán követelés kapcsán.

3.) A nyugatiak engedélyezzék a hosszú hatótávolságú nyugati precíziós fegyverek használatát Ukrajnán belül – „annyi változás már történt, hogy korábban a Nyugat kijelentette ugyan, hogy a nyugati fegyvereket nem szabad Oroszország területén bevetni, de most, hogy az ukránok átmentek Kurszkba, azzal már a nyugati fegyvereket is magukkal vitték (...), és ezt a Nyugat már megengedte, de ezek általában 80 kilométeres hatótávolságú rakéták, illetve tankok” – fejtette ki az elemző.

Ezt is ajánljuk a témában

Kiszelly szerint 

a globalisták érdeke nem egy nyugati győzelem, hanem az, hogy a háború elhúzódjon, és Oroszországot Ukrajnán keresztül kivéreztessék, meggyengítsék.

Szegény Zelenszkij pedig a botnak a rossz végén van, és igyekszik jó képet vágni a gonosz játékhoz, győzelmi tervvel ámítja az ukránokat, a katonákat, a lakosságot és nyugati támogatóit. De valójában lepattintották, és nem adnak neki precíziós rakétákat” – magyarázta a szakértő.

A Wall Street Journal is azt írja, a Nyugat nem hisz Zelenszkij tervében” – tette hozzá. Kiszelly azt is elárulta: a következő békekonferencia Indiában lesz majd.

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o1gtolvaj-3
2024. október 03. 12:54
A 2 napos villamhadmuvelet kicsit huzodik..
o1gtolvaj-3
2024. október 03. 12:53
Kiszelly az elemzo! Hihi, szeppe tettetek a napomat!
Stingary76
2024. október 03. 12:53
Miért, valaki valaha is KOMOLYAN elhitte, hogy ez a barom legyőzi Oroszországot?!
Csigorin
2024. október 03. 12:38
ezt az elkepeszto agymenest hogy egy szikranyi eselyuk lett volna gyozni es ebben felelos politikus egy percug is hihetett nagyon gyorsan fejezzuk be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!