Az Egyesült Államok 4 millió dolláros bírsággal sújtja a német légitársaságot: zsidó utasokat diszkrimináltak

2024. október 15. 18:29

A járat New Yorkból Frankfurt érintésével Budapestre tartott.

2024. október 15. 18:29
null

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / AFP

Az Egyesült Államok 4 millió dolláros bírsággal sújtja a Lufthansa német légitársaságot, amiért zsidó utasokat diszkriminált 2022 májusában a New Yorkból Frankfurt érintésével Budapestre tartó egyik járatán – közölte kedden az amerikai közlekedési minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint 128 zsidó utast, akik csaknem kivétel nélkül ortodox zsidók öltözetét viselték, nem engedtek fel Frankfurtban a csatlakozó budapesti járatra egyesek állítólagos helytelen viselkedésére hivatkozva.

Az MTI beszámolója szerint annak ellenére, hogy az érintettek közül sokan nem is ismerték egymást, s nem is együtt utaztak, az amerikai tárca által meghallgatott utasok azt állították, hogy a Lufthansa úgy kezelte őket, mintha egy csoport lennének, s így nem engedték fel őket a járatra az állítólag helytelenül viselkedő kevesek miatt.

A keddi tájékoztatás szerint az amerikai közlekedési minisztérium kétmillió dollár bírsággal sújtja a német légitársaságot, továbbá ráterheli azt a kétmillió dollárt, amelyet a tárca kártérítésként fizetett ki az érintetteknek.

A német légitársaság tagadta, hogy alkalmazottai hátrányosan megkülönböztettek volna utasokat, de belegyezett a bírság megfizetésébe, hogy elkerüljön egy lehetséges peres eljárást, amivel az amerikai tárca fenyegetett.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
béka
2024. október 15. 21:07
Az ortodox zsidók felháborító állatias viselkedésėről az ezeket szállító buszok gazdái és egy Tisza..... parti település lakói sokat tudnának mesélni.Amig nem képesek emberként viselkedni addig nem is lenne szabad beengedni ezeket mert még a csoda rabbi sem tudja domesztikàlni őket.
masikhozzaszolo
2024. október 15. 20:50
Elolvastam, így nem pöfögök. Mert sokszor az van az áldozat pórul járt, nála a kár, a károkozó meg a bíró (ság) röhög egyet, és csurran a zsebébe a pénz. A pénzes büntibuliból meg kimarad a károsult, akinek járna.
sexykitty-5000113
2024. október 15. 20:04
🍓 ️ ­­É­r­t­é­­k­e­l­d­­ ­­a­ ­­­s­­z­e­­x­­­i­­ ­­p­­­u­n­c­­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
T. Péter
2024. október 15. 20:01
www.dansdeals.com/more/news/airline-news/outrageous-german-airline-bans-jews-flying-lufthansa-supervisor-jewish-people-mess-made-problems-everyone-pay-couple/ Erős köze volt a dolognak a járványhoz és a maszkviseléshez is, úgy tűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!