A németek lassan az új Orbánként emlegetik Tuskot

2024. október 21. 11:38

A Berliner Zeitung szerint „a Konföderáció közeledik a lengyel politika fősodrához és Tusk ezzel egyidejűleg jobbra fordul”.

2024. október 21. 11:38

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Vajon Donald Tusk az új Orbán Viktor?” – tette fel a kérdést a Berliner Zeitung a lengyel migrációs stratégiához fűzött kommentárjában, ugyanis továbbra is a német média figyelmének középpontjában állnak a migráció és a határvédelem problémái. Az írást a Do Rzeczy is szemlézte. 

Az összeállításban Donald Tusk miniszterelnököt a magyar kormányfővel, Orbán Viktorral hasonlították össze. A szerző, Witold Mrozek azt állította, hogy 

ha most lennének parlamenti választások Lengyelországban, akkor a PiS és a Konföderáció koalíciója szerezné meg a győzelmet.

Mrozek véleménye szerint a Konföderációnak nem kell feltétlenül a PiS-szel való szövetségre ítélve lennie, hanem a mostani kormánypárttal, a PO-val együtt is kormányozhatna, ami „logikus következménye lenne annak, hogy a Konföderáció közeledik a lengyel politika fősodrához és Tusk ezzel egyidejűleg jobbra fordul”.

Az újságíró azzal érvel, hogy Orbán magyar miniszterelnök liberálisként kezdte politikai pályafutását – akárcsak Tusk. „Reméljük, hogy Tusk nem fogja úgy végezni, mint Orbán” - olvasható a cikkben. 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-13
2024. október 21. 13:23
MESSZE VAN EZ A FÉREG ORBÁNTÓL, NAGYON MESSZE! ORBÁNNAK 100X ANNYI AZ ESZE MINT ENNEK A BUTA HAZAÁRULÓ TUSKÓNAK!
gyaloggos
2024. október 21. 13:04
Vata Aripeit! ORBÁN VIKTOR kormányzása nyomán MAGYARORSZÁG már ROSSZABB állapotban van, mint GYURCÁNY idején volt! ANNYIBAN rosszabb helyzetben, hogy SOK MUTATÓ szerint a RÉGIÓBAN is zuhantunk, tényleg ROMÁNIA és BULGÁRIA van velünk egy súlycsoportban!
Ergit
2024. október 21. 13:01
Mennyire jobbra? 360 fokkal??
gyaloggos
2024. október 21. 13:01
Vata Aripeit! ORBÁN AZ EU LEGALJÁRA süllyesztette MAGYARORSZÁGOT, CSALÁD, HAVEROK, NER MINDENT vitt! ETTŐL zseniális? Hm....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!