A háború kezdete óta tízmillióval csökkent Ukrajna lakossága

2024. október 24. 21:58

Többek között a kivándorlás és a termékenység csökkenése miatt.

2024. október 24. 21:58
null

Nyitóképen az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülők a záhonyi vasútállomáson. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ukrajna lakossága több mint 10 millió fővel csökkent az ukrajnai háború kitörése, vagyis a 2022 februárjában indított orosz támadás óta. Az okok között szerepel többek között  a kivándorlás és a termékenység csökkenése – írja a Kárpáti Igaz Szó az ENSZ Népesedési Alapjának (UNFPA) közlése szerint.

Mint írják, jelentésüket az ukrán kormány adatai alapján állították össze, majd hozzáteszik, hogy Ukrajna „már a háború eszkalációja előtt is komoly demográfiai gondokkal nézett szembe, mivel a tömeges kivándorlás miatt a legalacsonyabb népesedési rátával rendelkezett Európában”.

A jelentés szerint az ország társadalma öregedésnek indult, és összlakossága csökkent, amit jelentősen felgyorsított a háború és a veszteségek. 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felhasználo74
2024. október 25. 00:05
Csaaaaak ! 😀😀😀😀😀
B_kanya
2024. október 24. 23:27
"Ukrajna lakossága több mint 10 millió fővel csökkent az ukrajnai háború kitörése, vagyis a 2022 februárjában indított orosz támadás óta." Persze csak ha a Krímet, Herszon, Zaropozsnye, Donyeck és Luganszk oblasztyokat még mindig fuckrajnához számoljuk...
sexykitty-5000125
2024. október 24. 23:15
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­­k­e­l­d­­ ­­­a­­­ ­­s­z­e­­­x­i­­ ­­p­­u­n­c­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Tuners
2024. október 24. 23:12
Ez valami három napos hírek fúruma újratöltve híroldal?! Bocs hogy magamat idézem, ahogy mondani szoktam háborúban a tegnapi hír régi, a tegnapelőtti majdnem hogy irreleváns. Három napos újramelegített..? Ciki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!