A CNN megelemezte, hogy mit nyerhet Észak-Korea azon, ha segít az oroszoknak (VIDEÓ)

2024. október 24. 18:36

A CNN szerint az észak-koreai hadsereg harci tapasztalatot akar szerezni.

2024. október 24. 18:36
null

Nyitókép: STR / KCNA VIA KNS / AFP

Egyre több információ szól arról, hogy Észak-Korea felkészült arra, hogy közvetlenebb szerepet vállaljon Oroszország ukrajnai háborújában, és katonákkal segítse Moszkvát az ukránok ellen. Oroszország és Észak-Korea cáfolta a híreket, Dél-Korea pedig arra utalt, hogy ha szomszédja valóban katonákat vet be, akkor újraértékelné, milyen szintű katonai támogatást nyújt Ukrajnának – írja a CNN koreai tudósítója.

Szerdán a Fehér Ház közölte, hogy ebben a hónapban

legalább 3000 észak-koreai katona érkezett Kelet-Oroszországba, bár egyelőre nem világos, hogy mit fognak csinálni, de „nagy a valószínűsége” annak, hogy csatlakoznak az Ukrajna elleni harchoz.

Észak-koreai katonákat filmeztek le, amint egyenruhát és felszerelést kaptak egy oroszországi távol-keleti kiképző központban. Egy másik, a közösségi médiában keringő videón az látható, amint a katonák az Oroszország és Kína határához közeli Szergejevka gyakorlótérre érkeznek.

Észak-Korea a hidegháború idején jelentősen függött a Szovjetunió támogatásától, ez a szoros kapcsolat azonban a vasfüggöny megszűnésével véget ért. Azonban az orosz-ukrán háború után Moszkva újra megerősítette a kapcsolatot az ázsiai diktatúrával. 

Júniusban a két ország védelmi paktumot írt alá, és ígéretet tett arra, hogy azonnali katonai segítséget nyújtanak egymásnak, ha a másik országot megtámadják.

Több kormány is azzal vádolta Phenjant, hogy fegyvereket szállít Moszkvának az ukrajnai háborúhoz, ezt a vádat azonban mindkét ország tagadta, annak ellenére, hogy jelentős bizonyítékok vannak az ilyen szállításokra.

Észak-Koreának előnyös lenne a csapatok küldése

Bármilyen észak-koreai beavatkozásnak nagy jelentősége lenne – jegyzi meg a CNN tudósítója. Az elszigetelt és szigorú szankciókkal sújtott rezsim évtizedek óta nem vállalt szerepet egyetlen jelentős nemzetközi konfliktusban sem.

Az állam a világ egyik legnagyobb hadseregével rendelkezik, 1,2 millió katonája van, de sok tisztjének nincs harci tapasztalata.

Elemzők szerint az észak-koreai rezsim többek között harctéri tapasztalatot és technikai kiképzést szerezhetne a csapatoknak. A megállapodás segíthet Észak-Koreának abban is, hogy valós információkat szerezzen fegyverzetének működéséről.

„Szerintem Kim azért biztosítja a csapatokat, hogy megszerezze a rezsim fenntartásához szükséges erőforrásokat, és a tanulságokat, amelyeket alkalmazhat, ha úgy gondolja, hogy konfliktus közeleg a félszigeten” – mondta Carl Schuster, a csendes-óceáni parancsnokság hírszerzési központjának korábbi műveleti igazgatója. Chun In-bum, a dél-koreai hadsereg egykori altábornagya a CNN-nek azt mondta a bevetett erők inkább különleges „elit” erők lennének, mint hagyományos csapatok.

„Ha ott sikerrel járnak, nemcsak első kézből származó harci tapasztalatot szereznek, hanem nemzetközi elismerést is. Tehát ez egy igazán komoly probléma lehet az egész világ számára.

Mi van, ha az észak-koreaiak ezt szokássá teszik? Mi van, ha jól képzett katonák utánpótlásának bázisává válnak? Ennek a bevetésnek a potenciálja nagyon aggasztó” –  mondta Chun. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2024. október 24. 21:26
Az Orosz-É.- Koreai kapcsolatoknak óriási jelentősége van nagyobb mint a Pakisztánnal ápolt kapcsolatuk amely eredménye képen atom és hordozó eszköz hatalom lettek! Biztosan kapnak még mindent amit eddig nem,kaját energiát,nyers anyagokat,különféle termékeket és fejlett technológiákat.Cserébe biztos katonai háttért jelentenek a Csendes-óceáni térségben!
Ergit
2024. október 24. 20:44
KIelemezte !!!
Publius Decius Mus
2024. október 24. 20:12
Az É.koreaiak Ukrajnában valóság alapja az, hogy valaki hallotta, hogy valaki látta, hogy állítólag lehetséges, hogy akár meg is történhetett volna.
sexykitty-5000125
2024. október 24. 20:11
🍓 ️ ­É­r­­t­é­­­k­­­e­­­l­­d­ ­­­a­ ­s­­­z­­e­x­­­i­ ­p­­­u­­n­c­­­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!