Mi történik itt? Zelenszkij lemondásra szólította fel a vezérkari főnökét, de ő nem engedelmeskedett

2024. január 30. 20:45

Zelenszkij hivatala állítólag amiatt aggódik, hogy Zaluzsnij politikai, és nem katonai nyilatkozatokat tesz.

2024. január 30. 20:45

Ahogy korábban a Mandiner is megírta, az ukrán fegyveres erők főparancsnokáról számos híresztelés jelent már meg. Nyár elején az oroszok például azt terjesztették, hogy nyoma veszett és meghalt, az ukránok pedig váltig állították, hogy a vezérkari főnök jól van.

Ezt is ajánljuk a témában

A napokban az egyik biztonságpolitikai szakértő úgy értékelte a helyzetet, hogy Zaluzsnij lehet Ukrajna új erős embere. Demkó Attila azzal támasztotta alá a felvetését, hogy szerinte „Zelenszkij pártja esik szét, és azt látni kell, hogy Ukrajnában az informális hatalom a népszerűséget követi”. Úgy tűnik, az ukrán vezérkari főnök valóban tüske lehet a politikai vezetés szemében, ugyanis Zelenszkij hivatala állítólag amiatt aggódik, hogy Zaluzsnij politikai, és nem katonai nyilatkozatokat tesz.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Demkó Attila

Facebook

Idézőjel

Zelenszkij pártja esik szét, és azt látni kell, hogy Ukrajnában az informális hatalom a népszerűséget követi.

A Guardian most arról ír, hogy 

maga Zelenszkij szólította fel lemondásra Zaluzsnijt, de ő megtagadta ezt. 

A portálnak Olekszij Goncsarenko ukrán ellenzéki képviselő, a tábornok szövetségese nyilatkozott, aki elmondta: „Nincsenek alapvető problémák közöttük, de Zelenszkij hivatala aggódik amiatt, hogy Zaluzsnij politikai és nem katonai nyilatkozatokat tesz”.

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

***


 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mnmn
2024. január 31. 21:12
A 444 FOS Czinkóczi nevű Pulitzer várományos sajtómunkása mindezt a következő címmel tálalta " Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka nem akarta átvenni a teljes hadsereg vezetését" A jelenlegi állásnál meglepő lenne ha kapkodnának a pozícióért.
italosiparos
2024. január 31. 18:02
Azt hiszem erre szokták mondani,hogy "apa kezdődik"Azért nem csodálkoznék,ha Zaluzsnij pár nap múlva a frontvonalból nyilatkozna. Éljen soká az ukrán mintademokrácia!!!!
lazio154-2
2024. január 31. 15:44
Találkoztatok már olyan tábornokkal, aki arcvonal patthelyzetben feladja országát? Sokféle eskű van, melyeket senki se vesz komolyan. Találkoztatok már olyan birói ítélettel, amely úgy kezdődik-Országgyüllési esküjét megszegte...! A katonai eskü nem ilyen, nem lehet a rend ellen lázadni. Az ok: Zsaluzsnyij Ukrajna teljes mozgósítását kivánja, politikai okokból Zselé húzza az időt. Vagy talán azt hiszitek Hitler merénylői békét akartak?
Batman007
2024. január 31. 15:12
Érdekes lehetne ha Zelenszkij mandátuma lejáta ( 2024 május 20. ) kapna egy behívot a hadseregtől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!