„Fosszuk meg Orbánt a jogaitól, indítsunk újabb jogállamisági eljárást Magyarország ellen!” – követeli a finn néppárti EP-képviselő

2024. január 08. 20:47

Ezzel megmutatjuk, hogy semmilyen zsarolást nem tűrünk el az EU-ban – jelentette ki Petri Sarvamaa.

2024. január 08. 20:47

Petri Sarvamaa finn néppárti EP-képviselő hétfőn arról írt X-közösségi oldalán, hogy „széleskörű kampányt” indított annak érdekében, hogy 

Magyarországtól vegyék el az uniós szavazati jogát.

Sarvamaa hozzátette, jelenleg más európai parlamenti képviselők támogató aláírásait gyűjti egy petícióhoz, amelyben felszólította Roberta Metsolát, az Európai Parlament elnökét, hogy újabb jogállamisági eljárást kezdeményezzen Magyarországgal szemben.

Az EP-képviselő kijelentette, „kemény intézkedésekre van szükség. (...) 

Az EU döntéshozatali gépezete jelenleg egyszerűen elakadt Orbán Viktor miatt.

Az egyetlen módja annak, hogy működőképessé tegyük, ha megfosztjuk Orbánt a jogaitól. Ezzel megmutatjuk, hogy semmilyen zsarolást nem tűrünk el az EU-ban” – húzta alá a finn politikus.

„Az EU döntéshozatali képességét meg kell őrizni ezekben a nehéz időkben”

A politikus végül úgy fogalmazott: „az EU tagállamai közül több nem érti a helyzet súlyosságát, ezért a Parlamentnek kell kezdeményeznie Magyarország jogfosztását”.

„Az EU döntéshozatali képességét meg kell őrizni ezekben a nehéz időkben, amikor közös döntésekre van szükség például Ukrajna támogatásának ügyében is” – zárta a bejegyzését.

Nyitóképen Petri Sarvamaa, finn néppárti EP-képviselő. Fotó: MARTIN BERTRAND / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2024. január 17. 20:38
És köszönjük a NATO felvételt..
Krupp Skya
2024. január 15. 21:27
Megértem a bácsit Adolf Hitler sem volt megelégedve a magyarokkal. A bácsin látszik hogy nem Finnugor ha nem Juddenugor.
Krupp Skya
2024. január 15. 21:24
Hálásak a finnek hogy a magyar parlament megszavazta a NATO tagságukat.
megtat
2024. január 15. 15:05
Szerintem van egy elírás a petícióban. Orbán nem a döntéshozatali gépezetet akasztotta meg, hanem a pénzcsináló gépezetet. A korrupt EU-s és Ukrán politikusoknak ez egy aranybánya lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!