A német külügyminiszter kioktatta a zsidó államot: Izraelnek kötelessége megvédeni a palesztinokat Ciszjordániában!

2024. január 08. 13:42

Annalena Baerbock ezzel együtt hozzátette, hogy „Izrael komolyan számíthat szolidaritásunkra az Izraelt a térképről letörölni kívánó elvakult terror elleni harcban”.

2024. január 08. 13:42
null

Izraelnek kötelessége megvédeni a palesztinokat Ciszjordániában – közölte Annalena Baerbock német külügyminiszter Rámalláhban, a Palesztin Nemzeti Hatóság székhelyén tartott hétfői megbeszélésein.

Kijelentése azután hangzott el, hogy a palesztin egészségügyi minisztérium hat palesztin ciszjordániai megöléséről számolt be az izraeli biztonsági erők razziája során, melyen egy izraeli rendőrnőt is megölt egy pokolgép.

Kétnapos izraeli tartózkodásán a német külügyminiszter korábban találkozott Jiszrael Kac új izraeli külügyminiszterrel is.

Megbeszélésükön arra kérte Izraelt, hogy enyhítse katonai hadjáratát Gázában, és többet tegyen az ott élő civilek védelmében.

„Egyre világosabb, hogy az izraeli hadseregnek többet kell tennie a gázai civilek védelmében. Meg kell találnia annak a módját, hogy miként harcolhat a Hamász ellen anélkül, hogy jelentős kárt okozna a palesztinoknak” – mondta Baerbock Jeruzsálemben, ahol Jichák Hercog államelnök is fogadta.

„Nem folytatódhat így a sok ártatlan ember szenvedése. Kevésbé intenzív katonai hadjáratra van szükség” – hangsúlyozta.

Izrael komolyan számíthat szolidaritásunkra az Izraelt a térképről letörölni kívánó elvakult terror elleni harcban”

– emelte ki a német külügyi tárcavezető a Hamász fogságába hurcolt izraeli túszok családtagjaival tartott találkozóján.

„Ha a Hamász nem folytatná fanatikusan ezt az értelmetlen harcot, akkor már régen véget ért volna a háború” – tette hozzá. A német külügyminiszter negyedszer látogatott Izraelbe az iszlamista Hamász szervezet október 7-i terrortámadása, illetve az ezt követően kitört háború óta. Később tervei szerint Egyiptomba és Libanonba is elutazik a térség ügyeinek megtárgyalására.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ISSAM RIMAWI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2024. április 05. 21:50
Ez a nő kísértetiesen hasonlít Szabó Tímeára.
Globalfake
2024. január 12. 01:18
tölem függne az össze baszatlan ribancot eltiltanám a politikától
zlorinczi
2024. január 09. 21:47
Uraim, uraim! Stílus, modor! Hát tudjuk, hogy nem ő a hibás! Ő ennyit tud (azaz nem tud), ennyire képes (illetve képtelen). Az a valódi hibás, aki őt, egy ilyen hominidot, arra a tisztségre emelte, hogy most egy valaha nagy nemzetet globálisan röhögtet és blamáltat. A német külpolitika mostani mozgása olyan, mint a helikopteré, amelynek a pilótája egy részeg csimpánz. (Fennebb, a biológiai taxomómiai besorolás helyett először “hölgyet” írtam, de visszakoztam, mert rájöttem, hogy ez nem biztos: nem teljesíti a kritériumokat, meg különben is, nem lenne genderkorrekt az ő hozzájárulása nélkül. Amúgy, kit érdekel)
syphax-2
2024. január 09. 10:10
Ne sokat pofázz Léna (annaléna puncikrájjnő) inkább szopjál le DIMITRIIIJ-NEK!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!