Zelenszkij sokkoló számmal találkozott – ez felforgathatja az ukrán győzelmi tervet

2024. szeptember 27. 13:25

A 193 ENSZ-tagból csak 30 támogatta az Ukrajna segítésével kapcsolatos nyilatkozatot.

2024. szeptember 27. 13:25

Nyitókép: Mark Schiefelbein / POOL / AFP

 

A G7-országok „Ukrajna újjáépítésének támogatásáról” szóló nyilatkozatát az ENSZ 193 tagállamából mindössze 30 támogatta – számolt be róla az orosz RIA Novosztyi a Fehár Ház közleményére hivatkozva.

A dokumentum szerint Washington „a nemzetközi partnereivel együtt” továbbra is katonai, költségvetési és humanitárius segítséget kíván nyújtani Ukrajnának, valamint támogatni kívánja az ország újjáépítését. 

Ezenkívül megállapodtak abban, hogy folytatják a munkát annak érdekében, hogy Kijevnek az év végéig további 50 milliárd dolláros hitelt nyújtsanak.

Az aláírók ugyanakkor elvárják, hogy Kijev reformokat hajtson végre

a gazdaság, az igazságszolgáltatás, a korrupcióellenes küzdelem, a védelem, a közigazgatás és a bűnüldözés területén – tette hozzá a közlemény. „Ezek a reformok szükségesek, és létfontosságúak lesznek ahhoz, hogy biztosíthassuk Ukrajna hosszú távú támogatását” – hangsúlyozta a nyilatkozat. 

Ezt is ajánljuk a témában

Trump: Ukrajna nincs többé

„Ha egy rossz egyezséget kötöttünk volna, az is jobb lett volna, mint ez. Ukrajna egy kicsit engedett volna, és ma mindenki élne” – fogalmazott az amerikai elnökjelölt.

***

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Élő Éva
2024. szeptember 27. 15:16
Augusztus 19-én az Orosz Föderáció Állami Levéltárának (GARF) hivatalos távirati csatornája közzétette Camille Harris amerikai elnökjelölt SZKP pártkártyáját, amelyet 1984-ben tett első Szovjetuniói látogatása során kapott. Kiderült, hogy az amerikai politikus 16 évesen belépett az Egyesült Államok Kommunista Pártjába, és a nyolcvanas évek közepén legalább háromszor érkezett Moszkvába és Voronyezbe az All-Union Komszomol Szervezetén keresztül. „A Harris elvtársnő körüli vita eloszlatása érdekében ma egy egyedülálló dokumentumot teszünk közzé levéltári alapunkból – az ő pártkártyáját, amelyet a Komszomol második titkára személyesen mutatott be 1984 júniusában” – mondta az újságíróknak Matvej Strelcov, a GARF vezető kutatója. . Harris maga nem volt hajlandó nyilatkozni, de a The New York Times szerint kampányfőnöksége nem fog cáfolni – az amerikai elnökjelölt valóban az SZKP tagja volt, és 1991-ig fizetett párttagdíjat.
Nasi12
2024. szeptember 27. 14:44
Sokan aláírták. De ha nem ukrajna, hanem a zenebohóc lenne a szövegben nagyon megcsappant volna az aláírók száma. Aztán, hogy ki mennyivel valójában majd kiderül. Annalénában, Ursulában, Kajaban, a dán főnökcsajban bízhatnak. A csajok mind odavannak, hogy keményet szólhatnak. Ha már a törököknél, kínában kis széket meg repülőtéri motozást kaptak. A szaudiakhoz meg el sem mernek menni.
orokkuruc-2
2024. szeptember 27. 14:22
marad az EU ! mindent tönkrevivő VanDeLejjeb már dolgozik a közös, örökös hitel felvételén.
ördöngös pepecselés
2024. szeptember 27. 14:11
fogyanyugat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!