Zelenszkij rendkívüli beszédet tartott: meglepő üzenetet küldött a magyaroknak

2024. szeptember 11. 08:40

Az Oroszország elleni győzelem feltételeinek kiharcolása mellett az lesz az új ukrán külügyminiszter legfontosabb feladata, hogy nagyobb figyelmet fordítson a szomszédos országokkal való kapcsolatra.

2024. szeptember 11. 08:40

Nyitókép: AFP/Ukrán elnöki hivatal

Volodimir Zelenszkij rendkívüli sajtótájékoztatón mutatta be az új külügyminisztert, Andrij Szibihát, és felvázolta az ukrán diplomácia prioritásait – írja az NV. Az ukrán elnök elsőként természetesen azt említette meg, hogy „igazságos békét” és győzelmet érjenek el, de meglepetésre arról is beszélt, hogy nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a szomszédos országokkal való kapcsolataira.

Megértjük a helyzetet Magyarországon, Szlovákiában, Moldovában, Romániában. Mindez tapintatot, kitartást és az ukrán érdekek, valamint a szomszédainkkal közös érdekeink védelmét igényli

– mondta Zelenszkij, aki hangsúlyozta, Ukrajna partnereinek ismerniük kell „minden igényt és lehetőséget az együttműködésre”, a diplomatáknak pedig folyamatosan a frontvonal biztosításán, a közös védelmi termelésen, Ukrajna helyreállításán, az Oroszország elleni szankciók megerősítésén és az orosz eszközök felhasználásán Ukrajna védelmében, valamint a külföldön élő ukránok támogatásán kell dolgozniuk.

A napokban egyébként az új külügyminiszter is beszélt a prioritásairól, ám ő sokkal rövidebben fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigfater73
2024. szeptember 12. 18:13
Taktika, altatás a javából! Legyen kiket lenyúlni ha már leáll Usa/nyugati támogatás! Ha nem akkor pedig elvenni a javakat erővel a szomszédaitól!
B_kanya
2024. szeptember 11. 20:37
Az oroszokkal is az infrastruktúra kíméléséről tárgyalt a kurszki betörés előtt.
Trüpéma
2024. szeptember 11. 20:33
Úgyis csak hazudik. Eddig mindig hazudott.
blondibarbi
2024. szeptember 11. 20:03
Anyjának "üzengessen", úgyis csak hazugság és taktika minden szava !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!