Zelenszkij keze a magasban: az Európai Unió meghökkentő tervvel kerülné ki Magyarországot

2024. szeptember 17. 10:46

Inkább újabb 40 milliárd eurónyi hitelt adna Ukrajnának az EU, minthogy teljesítené Magyarország kérését, és megvárná az amerikai elnökválasztást a befagyasztott orosz eszközök sorsával kapcsolatos döntéssel.

2024. szeptember 17. 10:46
null

Nyitókép: AFP/Sergei Chuzavkov

Az Európai Unió arra készül, hogy az év végéig akár 40 milliárd eurós új hitelt nyújtson Ukrajnának, függetlenül az Egyesült Államok részvételétől, miután megingott azon terve, hogy befagyasztott orosz eszközöket használjanak Kijev megsegítésére – írja a Financial Times.

Az egyoldalú lökést az a brüsszeli aggodalom adja, hogy Magyarország megakadályozza a blokkot abban, hogy olyan biztosítékokat nyújtson, amelyekre az Egyesült Államoknak szüksége van ahhoz, hogy hajlandó legyen részt venni a befagyasztott vagyonprogramban

– nyilatkozták a lapnak a tárgyalásokon érintettek.

A cikk megjegyzi, a magyar kormány arra törekszik, hogy az orosz vagyon befagyasztásáról szóló döntést halasszák a novemberi amerikai elnökválasztás utánra, Brüsszel azonban nem akar addig várni.

A meglévő segélyprogram kibővítéséhez egyhangúság helyett csak többségi támogatásra lenne szükség.

Ezt is ajánljuk a témában

Guardian: Meg kell kerülni Magyarországot

A lap szerzője szerint véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy csak úgy blokkolni lehet országok – például, mit ad Isten, Ukrajna – csatlakozási folyamatait az EU-ba.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira004
2024. szeptember 18. 23:15
Gyanítom Ukrajna az a hely ahova a brüsszeli körmösök euból kilopott pénzeket titokban tárolják. Ellenőrizhetetlen . Másik svájci titkos betétek .
bagira004
2024. szeptember 18. 23:08 Szerkesztve
Brüsszel kommunista módszerrel orosz vagyonokat államosított , ebből Ursuláék a sápot már legombolták.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. szeptember 17. 19:31
Megkerülik a szabályt, a vétó lehetőségét... Ennyit a "demokrata", jogállamista bolsevik terroristákról. És ezek a sötét gazemberek szankcionálnak minket, az egyetlen normális országot az EU-ban. Az ápoltak átvették a hatalmat a tébolydában.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. szeptember 17. 18:55
A szarházi bolsevista gazemberek még 40mrd eurót ki akarnak lopni Ukrajnába, félnek, hogy jön Trump...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!