Von der Leyen Kijevben prezentált: megtalálta az utat Magyarország kikerülésére

2024. szeptember 23. 10:13

Ismét Ukrajna érdekében trükközik az Európai Bizottság, hogy kikerülje a magyar vétót, és saját forrásból biztosítson 35 milliárd eurót Volodimir Zelenszkijnek.

2024. szeptember 23. 10:13
Ursula von der Leyen - Mario Draghi press conference in Brussels

Nyitókép: AFP/Dursun Aydemir

Ursula von der Leyen Kijevben bemutatta az Európai Unió által Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós hitel végrehajtására vonatkozó tervét – írja a Frankfurter Rundschau.

Ebből jelen állás szerint 35 milliárd euróval számolhat Kijev, mert ezt az EU saját forrásaiból biztosítaná, nem a befagyasztott orosz vagyonból, amellyel kapcsolatban a döntést Magyarország az amerikai elnökválasztás után hozná meg.

Az orosz vagyon felhasználásáról egyhangú döntésre van szükség, a 35 milliárdos hitelhez viszont csak minősített többség, azaz 15 tagállam beleegyezése kell, amelyek együttesen az EU lakosságának 65 százalékát teszik ki – ezzel vélhetően nem lesz gondja von der Leyennek.

Nem ez az első alkalom, hogy Európában különböző trükkökkel akarják kikerülni Magyarország vétóját, a szálak többnyire Ukrajnáig vezetnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Guardian: Meg kell kerülni Magyarországot

A lap szerzője szerint véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy csak úgy blokkolni lehet országok – például, mit ad Isten, Ukrajna – csatlakozási folyamatait az EU-ba.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bondavary
2024. szeptember 23. 11:55 Szerkesztve
A lényeg nem az, hogy Ursula hogyan ügyeskedik, és itteni imádói hogyan örömködnek, hogy lám-lám, ki lehet kerülni Orbánt. A lényeg az, hogy az USA érdekében mindent, mindenkit feláldozó, bérmunkában háborúzó Zelenszkijt a háború miatt egyébként is hátrányos helyzetbe kerülő EU pénzéből Ursula fizeti.
nedudgi
2024. szeptember 23. 11:47
Itt az a lényeg, hogy megtalálták a módját annak, mit lehet tenni, amikor az emberek torkán már nem lehet lenyomni több adót vagy hitelfelvételt. Ha a kormányok nem tudják megtenni, akkor majd az EU. És nincs senki, aki megölje ezt a kurvát.
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 23. 11:43
A kommunista csődtömegből egyenes út vezet az EU által felhalmozott csődtömeg felé. Mindkettőben közös, hogy mások pénzéből költekezik nyakló nélkül.
2024. szeptember 23. 11:42 Szerkesztve
Ez a vén k...a kb. 100 év börtönt érdemel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!