Vallott az egykori brit kormányfő: a pandémia alatt tervet szőtt egy NATO-tagállam megtámadásáról, a cél a vakcinák megszerzése lett volna

2024. szeptember 28. 22:29

Mindez Boris Johnson memoárjából derült ki.

2024. szeptember 28. 22:29
null

Nyitókép: BARBARA GINDL / APA / AFP

Boris Johnson brit miniszterelnök 2021-ben különleges műveleti egységekkel tervezte megszállni egy Hollandiában található raktárt, amely tele volt koronavírus-vakcinákkal – derül ki a politikus memoárjából, melynek részleteit a Daily Mail közölte, a Guardian pedig szemlézte. 

Johnson – saját bevallása szerint – azért fontolgatta ezt a lépést, mert Nagy-Britannia jelentős mennyiségű AstraZeneca-vakcinát vásárolt a járvány súlyosbodása közepette, ám az Európai Unió exportkorlátozásokra hivatkozva nem engedte ki az életmentő készítményeket.

Az akkori miniszterelnök úgy érezte, hogy az unió a Brexit miatti bosszúból szándékosan akadályozza a vakcinák szállítását, ezért 

tárgyalni kezdett a katonai vezetőkkel egy különleges műveletről, amely során elfoglalták volna a hollandiai raktárt, és a vakcinákat Nagy-Britanniába szállították volna.

Doug Chalmers altábornagy, az akkori vezérkari főnökhelyettes, elmondta Borsi Johnsonnak, hogy az akció bár kivitelezhető lenne, rendkívül nagy lenne a lebukás kockázata, és Londonnak meg kellene magyaráznia, miért támadott meg egy másik NATO-tagállamot.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vitya-44
2024. szeptember 29. 00:23
Végünk van az ilyen hülyék miatt!És rengetegen vannak AZUNIÓBAN!!!!!!
bagira004
2024. szeptember 29. 00:03
Brüsszel az eu ellensége , legyen az a vakcinát késleltette visszatartása titkos háttér alku , a gázvezeték robbantás , ukrán háború támogatás , betolakodó nomádok befogadása , magyaroknak jogosan járó eus pénzt elloptákmind mind az eus emberek ellen teszik .
elbert-0
2024. szeptember 28. 23:56
Az ilyen jófejkedő kócosok, kacsás zoknisok, ..... stb a legsötétebb gazemberek.
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 23:53
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­k­­­e­l­­d­­­ ­a­­­ ­­s­z­­e­­x­­i­­­ ­p­­u­­n­c­­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!