Vajon miért vásárolt fel kétszáz rádióállomást Soros éppen a választás előtt?

2024. szeptember 27. 14:29

S miért hagyták mindezt a versenyügyi hatóságok? A kérdést egy amerikai oknyomozó portál teszi fel, és a válasszal sem marad adós.

2024. szeptember 27. 14:29

Nyitókép: Soros György és fia. Fotó: Alexander Soros Facebook-oldala

***

Soros György milliárdos ismert a demokratáknak juttatott hatalmas csekkjeiről, és a Nyílt Társadalom Alapítványok álcája alatt baloldali finanszírozásokról – írja a Town Hall nevű konzervatív portál cikkében – emellett most már több mint kétszáz amerikai rádióállomás tulajdonosa is.

Ezt is ajánljuk a témában

Ismert: miután az amerikai Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) jóváhagyta azt az üzletet, amely gyorsított eljárásban, a szokásos felülvizsgálati folyamat megkerülésével valósult meg. Mindezt úgy, hogy, mint a lap emlékeztet, a Szövetségi Hírközlési Törvény értelmében 25 százaléknál nagyobb külföldi tulajdonú társaságnak nem lehet amerikai rádióadó-engedélye, Sorosék azonban elismerték, hogy ezt nem tudják teljesíteni. Ráadásul kérték, hogy az FCC gyorsítsa fel az eljárást.

Ez azt jelenti, hogy Soros, a demokraták megadonora ekképp több mint 165 millió amerikait érhet el közvetlenül a választások előtt.

Brendan Carr, a Szövetségi Kommunikációs Bizottság biztosa figyelmeztette az FCC-t, hogy ne lépje túl szokásos eljárásrendet, és ne engedje meg Sorosnak a rádióállomások megvásárlását. „Úgy gondolom, hogy az az érdekes ebben, hogy az FCC nem követi a tranzakciók évek óta megszokott vizsgálatát, hanem egy teljesen új kiskaput alkalmazott” – fogalmazott. 

Eközben a képviselőház felügyeleti bizottságának republikánus elnöke és egy képviselőtársa levelet írt az FCC elnökének, amelyben részletesebb dokumentumokat és közleményeket kértek Soros vásárlásával kapcsolatban, figyelmeztetve, Soros bevásárlásal „közvetlenül vagy közvetve” az említett 200 adót „a tőke több mint egynegyedével rendelkező külföldi magánszemélyek vagy szervezetek” irányítanák. Egyben figyelmeztettek, hogy Soros „a szólásszabadság korlátozását és a konzervatívok online cenzúráját szorgalmazza”.

„A Soros Fund Management podcast-platformokba fektet be és rádióállomásokat vásárol a főbb médiapiacokon, ami befolyásolja a politikai párbeszédet ebben az országban” – írták a kongresszusi képviselők.

A Town Hall magazin egyben emlékeztet: tavaly Soros felvásárolt egy komoly méretű médiakomplexumot Lengyelországban, még az ország választása előtt. A konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) kormánya röviddel ezután megbukott.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KovG_1
2024. szeptember 27. 17:15
Na vajon miért. Pánikol a nemzetközi bankérelit, hogy olyan elnök kerül hatalomba, aki nem 100%, hanem csak 90%-ban hajtja végre az utasításukat. Mert azoknak az egész világ kell, töredékkel nem elégszenek meg. A magyar kormány is ezért szúrja a szemüket, mert nem adják át nekik a magyar nemzeti vagyon 100%-t, és nem irtják ki teljesen a nemzettudatot.
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 16:45
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­­­k­­e­­­l­­d­­­ ­a­­ ­­s­­­z­e­x­­i­ ­­­p­­­u­n­­c­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Palatin
2024. szeptember 27. 16:36
Nemzetünk démona, rossz szelleme Soros, Küzdelmünk ellene nehéz harc és szoros. Nála ármány, hitszegés megszokott rutin,. Szutykos gyülöletet szór ránk e Rasputin. Népünk hütlen gyermeke e tékozló fiú, Hogy bünbánón megtérjen, ahhoz ö túl hiú. Inkább még támadja hös népét konokul, Bünlajstromából mint aggastyán sem okul. Midászi vagyonát bösz hatalomra váltja. Kétes üzelmeit csupán istenünk ha látja, Kivel ö konkurál, mint "földi helytartója", Nem lesz már ideje, hogy vétkeit lerója... Ö maga köré gyüjtötte hiénák hadát, Harcias csalókat és nem kevés banyát. Vagyonát mutyikkal szerezte, toldotta, Züllött rajongóit ránk böszen bujtotta. Dühödt haragja miböl táplálkozik? Minden tette mögött a suska lakozik. Kezét tette volna magyarok pénzére, Ám bátor Viktorunk ütött a kezére. E szörnyü blamázst ö el nem feledé, A világ vad farkasait ezért összeterelé, Életét tette rá, hogy ezt megbosszulja, Mérgezett törét a magyarokba szúrja.
Theorba
2024. szeptember 27. 16:30
No és Musk mennyit is ígért havonta a repeknek? (Ha jól emléxem, úgy 48 millát [?] )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!