Ukrán katonákat képezne ki román földön Iohannis elnök

2024. szeptember 20. 12:51

A román parlament jóváhagyását kérte az államfő.

2024. szeptember 20. 12:51
null

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

 

Klaus Iohannis román elnök szerdán arra kérte a parlamentet, hogy hagyja jóvá egy tengeri kiképzőközpont létrehozását Romániában, amely az ukrán tengerészgyalogság kiképzését szolgálná – tájékoztat az Euractiv

A javaslat az Oroszország és Ukrajna közötti háború fejleményei fényében született, mivel a konfliktus egyre inkább rávilágít az ukrán fegyveres erők képzésének intenzívebbé és sokrétűbbé tételének szükségességére.

Ezt is ajánljuk a témában

A kiképzőközpont létrehozása a 57 országot és az Európai Uniót magában foglaló Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoport (UDCG) keretein belül valósulna meg, amely az ukrán védelmi képességek erősítésére irányul. 

A román létesítmény célja az ukrán tengeri erők fejlesztésének támogatása, míg a kiképzéshez szükséges nemzetközi hozzájárulásokat az Egyesült Királyság fogja biztosítani, amely a projekt finanszírozását és tervezését is vállalja.

Ezt is ajánljuk a témában

A kiképzőközpont két évig működne, és Románia fenntartja a jogot, hogy bármikor kilépjen a megállapodásból, vagy a két év leteltével megszüntesse az együttműködést. Ez a kezdeményezés egy szélesebb NATO-szövetségi támogatási program része, amely Ukrajna védelmét segíti, és hozzájárul a Fekete-tengeri navigáció szabadságának helyreállításához.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 14:37
🍓 ️ ­É­r­t­­é­­k­­­e­l­­­d­­ ­­a­­­ ­­­s­z­­e­­x­i­­­ ­­­p­u­­­n­­c­­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
nempolitizalok-0
2024. szeptember 20. 14:37
"Németország, az USA, Finnország és Litvánia az orosz ásványi nyersanyagoktól leginkább függő országok közé tartoznak. A RIA Novoszty ezt nyílt adatok alapján szeptember 20-án közölte . Az orosz alumínium bizonyult a legkeresettebbnek a barátságtalan országok között - 37 ország vásárolta meg. Ezenkívül 26 barátságtalan ország vásárolt titánt Oroszországtól. Németország, Belgium és Franciaország függött tőle leginkább. További 18, az Orosz Föderációval barátságtalan ország vásárolt orosz nikkelt. Ezek között vannak olyan országok, mint Finnország, Észtország, Németország és a Cseh Köztársaság. Ammóniát és palládiumot négy-négy barátságtalan ország importált Oroszországból. Így Litvánia importjának 90,7%-át, valamint Belgium importjának 17,5%-át az orosz ammónia tette ki. A palládium keresett volt az Egyesült Államokban – az amerikai import 39,2%-át tette ki, valamint Olaszországban (29,1%) és Japánban (24,2%)."
seherezade-2
2024. szeptember 20. 14:25
"Románia fenntartja a jogot, hogy bármikor kilépjen a megállapodásból" Hátha mégis az oroszok győznek?
Lombi
2024. szeptember 20. 14:21
Mit tanulnak a románoktól? Hogyan kell átállni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!