„Úgy hullanak az emberek, mint a falevelek” – élcelődött az orosz külügy az ukrán kormányválságról

2024. szeptember 05. 22:16

Zaharova gúnyosan megjegyezte, hogy a svéd külügyminiszter lemondása a Kuleba iránti szolidaritás jele lehet, de több NATO-tagországban is hasonló folyamatok jöhetnek.

2024. szeptember 05. 22:16

Nyitókép: Alexey Nikolsky / The Russian Presidential Press and Information Office

Meg kell érteniük, hogy valóságos tragikomédia, ami Ukrajna körül történik, ezzel a szélsőséges terrorista rezsimmel az élén. Ők nemcsak a demokráciát rombolták le, amely éppen csak kialakulóban volt, hanem Ukrajna államát is” – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő egy interjúban a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Zaharova tragikus bohózatnak tartja az F–16-osokról és a kijevi rezsimnek történő fegyverszállításokról szóló híreket.

A szóvivő úgy vélte, bohózatba illő az is, ahogyan – szerinte – összeomlik az ukrán kormány, amelyben

úgy hullanak az emberek, mint a falevelek. Mindig is bohózat volt a pénzek elosztása ebbe a feneketlen, korrupt, valamiféle bankovai szakadékba, állítólag az ukrán demokrácia szükségleteire. Az egész egy komédia.

Zaharova gúnyosan megjegyezte, hogy a svéd külügyminiszter lemondása a Kuleba iránti szolidaritás jele lehet, de több NATO-tagországban is hasonló folyamatok jöhetnek.

Úgy értem, sok mindent tesznek a kijevi rezsim támogatásáért, pusztán szolidaritásból. Nos, szerintem itt az ideje, hogy a kormány többi tagját is támogassák, és szolidaritásból elhagyják a kabinetirodáikat is” – fogalmazott Zaharova, aki szerint a Nyugat nem is érti, hogy mi történik Kijevben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion8
2024. szeptember 06. 07:43
Azért az is tragikomédia, hogy a ruszkik támadták meg Ukrajnát és úgy próbálják beállítani mintha ez fordítva történt volna. Ennyit a szélsőséges terrorista rezsimről...
alenka
2024. szeptember 06. 01:35
igen, a Föld megtelt: a felesleg pusztuljon, így ukiiiikiiikriiiijniii!!!!
Obsitos Technikus
2024. szeptember 05. 23:39
Ez a kurva aszály!
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 05. 23:38
Nincs is mit érteni rajta. Ezt Stoltenberg el is mondta, nem érteni kell az ukrán katonai stratégiát, hanem hagyni hogy csinálják, mert joguk van úgy tenni, ahogy szeretnének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!