Zelenszkij lefejezi a saját kormányát: legismertebb politikusát rúgja ki

2024. szeptember 03. 22:36

Ukrán sajtóinformációk szerint nincs maradása a külügyminiszternek.

2024. szeptember 03. 22:36
null

Nyitókép: Sergei CHUZAVKOV / AFP

Kedden több ukrán vezető politikus és miniszter döntött úgy, hogy lemond a pozíciójáról. Az Ukrajinszka Pravda úgy tudja, a legújabb áldozat az a Dmitro Kuleba lesz, aki külügyminsizterként nemzetközileg is az ukrán kormány egyik legismertebb tagja. Az ukrán lap úgy tudja, hogy az új külügyminiszter Kuleba helyettese, Andrij Szjibiha lesz.

Mint arról beszámoltunk, kedden már lemondott Olekszandr Kamisin stratégiai iparágakért felelős miniszter, Ruszlan Sztrilec, a környezetvédelmi miniszter, valamint Denisz Maljuszka igazságügyi miniszter is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Rajtuk kívül távozott még Vitalij Koval, az állami vagyonkezelő alap vezetője, Zelenszkij pedig felmentette a kabinetfőnökének helyettesét, Rosztyiszlav Surmát. Kedden este derült ki, hogy távozik Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes, aki az oroszok által megszállt területekért felelős miniszter volt, valamint távozott Olha Sztefanyisnya integrációért felelős tárcavezető is. 

Volodimir Zelenszkij a személycseréket követően kiadott egy videónyilatkozatot, amelyben azt mondta, a lépésekkel megerősítette az ukrán kormányt, ugyanis rendkívül fontos lesz az ősz, mint elmondta, változtatások lesznek az elnöki hivatalban is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
coyote-0
2024. szeptember 04. 07:18
"a legújabb áldozat az a Dmitro Kuleba" Megdolgozott érte.
Cirbi
2024. szeptember 04. 06:16
Leváltás? Dehogy! Időben elhagyják a süllyedő hajót. Haver, és tele van lével. Majd Zselével koccintanak valahol...
Pandaka pygmaea
2024. szeptember 04. 05:10
"...rendkívül fontos lesz az ősz, mint elmondta, változtatások lesznek az elnöki hivatalban is.." Leváltja saját magát is?
Józsi6
2024. szeptember 04. 04:37
Ennyien nem értettek egyet a kurszki hadművelettel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!