Történelmi vihar támadja az USA partjait (VIDEÓ)

2024. szeptember 27. 06:30

Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelítette meg Florida északnyugati tengerpartját – az érintett megyékben a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést léptették életbe.

2024. szeptember 27. 06:30
null

Nyitókép: A kép illusztráció. (www.worldatlas.com)

 

Négyes fokozatú hurrikánná erősödve a Helene vihar csütörtökön, a helyi hatóságok súlyos károk lehetőségére, és életveszélyes helyzetre figyelmeztették a lakosságot. 

A Helene hurrikán helyi idő szerint az esti órákban 200 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel közelítette meg a partvidéket, amelyet a várakozások szerint éjszaka érhet el. A vihar középpontja a várakozások szerint Florida állam fővárosa, Tallahassee közelében halad el, majd tovább észak felé.

 Az érintett északnyugati megyékben a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést léptették életbe.

Az amerikai Országos Hurrikán Központ a Florida félsziget teljes nyugati partvidékén „túlélhetetlen” mértékű tengeri áradásokat vár, helyenként akár 6 méter magas víztömeggel. Ahogy a vihar előszele elérte Floridát egyre több háztartásban szűnt meg az áramszolgáltatás, az esti órákban már 600 ezret meghaladó helyen nincs áram. Az idei hurrikánszezon legerősebb hurrikánja Florida állam északnyugati területein történelmi erejű lehet. A Helene viharzónája súlyos esőzésekkel, és hurrikán erejű széllökésekkel a várakozások szerint Georgia, majd Dél- és Észak-Karolina államok felé halad tovább.

(MTI/Mandiner.hu)

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000094
2024. szeptember 27. 09:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­é­k­e­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­­s­z­e­­­x­­­i­­ ­­­p­u­n­­c­­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
petya-806
2024. szeptember 27. 09:26
Egy régi vicc szerint az amerikaiak azért adnak női neveket a hurrikánoknak, mert amikor jönnek, akkor vadak, hevesek, nedvesek, kiszámíthatatlanok. Amikor távoznak, akkor pedig viszik a kocsit, a házat, mindent.
Bitrex®
2024. szeptember 27. 09:15
Mártha Imre kötött már biztosítást az ingatlanjaira? Bartus elmenekült már Naples-ből?
sozlib_abschaum
2024. szeptember 27. 08:56
A putyin csak megtette és robbantót egy atombombát az usa partjainál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!