Töltényt küldtek egy levélben Ficónak

2024. szeptember 25. 12:31

Az ügyben a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság már vizsgálatot is indított.

2024. szeptember 25. 12:31

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / AFP

Egy fegyvertöltényt tartalmazó levél érkezett szerdán Robert Fico szlovák kormányfőnek címezve a pozsonyi kormányhivatalba – közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a kormányhivatal sajtóosztályára hivatkozva.

A töltényt a küldeményben a közjogi méltóságok és a diplomáciai küldöttségek védelmét ellátó hivatal alkalmazottai találták meg a kormányfőnek érkezett postai küldemények ellenőrzése során szerdán reggel.

Az esetről elsőként beszámoló Plus 7 dní hírportál azt írta, hogy az ügyben

a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság már vizsgálatot is indított.

Alig pár hónap telt el csak a tavaszi merénylet óta

Robert Fico ellen idén tavasszal fegyveres merényletet követtek el a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után. Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg a kormányfőt, a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte.

Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával, egyebek mellett azzal sem, hogy Robert Fico és kormánya folytatólagosan elutasítja, hogy Szlovákia fegyvereket szállítson Ukrajnának. A Cintula elleni eljárást júliusban terrorista cselekmény elkövetésére minősítették át.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Proxima Centauri
2024. szeptember 25. 14:47
A töltényhüvely bakfitty. Majd ha egy lófej lesz a borítékban....... jó, akkor egy döglött keszeg.
Vasalo
2024. szeptember 25. 14:27
Érdekes a szlovák FOSban a hir csak az aprobetüs hirek között szerepel, es az sem mindegyikben. Ennyit a tisztességes ujságirásról.
google-2
2024. szeptember 25. 14:13
Amerikai értékek.
NeMá
2024. szeptember 25. 13:43
Fico vesz hozzá egy pisztolyt és fejbe lövi vele a vicces csávót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!