„Szlovákia nem Magyarország egykori gyarmata” – kikelt a határon túli választókerületek ötlete ellen a szlovák politikus

2024. szeptember 03. 16:38

Tomáš Valášek provokációnak nevezte a felvetést.

2024. szeptember 03. 16:38
null

Nyitókép: Pozsonyi derengés (Forrás: Shutterstock)

A vezető szlovák pártok külpolitikusai nem tartják elképzelhetőnek, hogy Magyarország határon túli választókerülete(ke)t hozzon létre Szlovákiában – írja a Napunk, a legnagyobb szlovák hírportál, a Denník N magyar kiadása.

A lap cikkéből gyakorlatilag az derül ki, hogy Szlovákiában senki – sem a kormánypárt, sem az ellenzéki pártok, sem Horony Ákos kisebbségi kormánybiztos – nem tud konkrétumokat az ötletről, amely a magyar sajtóban is csak politikusi pletyka szintjén – Hadházy Ákos jóvoltából – merült fel. 

Az elvi felvetésre azonban nagyon élesen reagált a vezető ellenzéki erő, a Progresszív Szlovákia képviselője, Tomáš Valášek.

Szerinte egy ilyen ötlet provokáció lenne, hiszen Szlovákia nem Magyarország egykori gyarmata, a szlovákiai magyarok sorsát meghatározó döntéseket pedig nem a magyar, hanem a szlovák kormány hozza.

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kékFogúHarald
2024. szeptember 04. 11:54
Tamás :: Trianon nincs kőbe vésve !!!
Akitlosz
2024. szeptember 04. 01:39
"a szlovákiai magyarok sorsát meghatározó döntéseket pedig nem a magyar, hanem a szlovák kormány hozza." Meglehet, hogy éppen ez a baj.
Akitlosz
2024. szeptember 04. 01:37
Szlovákia Magyarország egykori része. Magyarország sohasem gyarmatosított, saját magát meg aztán pláne nem.
Nimril
2024. szeptember 03. 22:45
Nem, valóban, csak a területe, te fasz. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!