Szijjártó felborzolta a kedélyeket Oroszországban: a harmadik világháború a téma

2024. szeptember 24. 15:09

A magyar külügyminiszter kifejtette, hogy ha minden így megy tovább, akkor szomorú jövő vár az emberiségre.

2024. szeptember 24. 15:09

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/John Thys

Magyarország mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy újra eljöjjön a béke időszaka, visszatérjen a tisztességes és békés nemzetközi együttműködés, ebben viszont az ENSZ-nek is nagy szerepet kellene játszania – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az ENSZ Közgyűlésének jövővel foglalkozó csúcstalálkozóján rámutatott, hogy a második világháború óta most a legrosszabb a globális biztonsági helyzet, a terrorveszély erősödik, a migrációs áradatok számos országot jelentős kihívások elé állítanak, és több mint harminc fegyveres konfliktus is zajlik világszerte.

Az orosz sajtó reakciója

A Gazeta ezt a hírt például úgy mutatta be, hogy Magyarország elismerte egy harmadik világháború lehetőségét.

Magyarország továbbra is kiáll az ukrajnai konfliktus békés megoldásáért – emelte ki a TASS.

Szijjártó Péter sérelmezte, hogy miközben az európai politikusok általában minden fegyveres konfliktus esetében azt hangoztatják, hogy békés rendezésre, diplomáciai megoldásra van szükség, most, amikor a kontinensen tombol a háború, azonnal „megbélyegzik, támadják és bírálják azokat, akik szót emelnek a béke mellett”.

Kifejtette, hogy ha minden így megy tovább, akkor szomorú jövő vár az emberiségre: vagy kirobban a harmadik világháború, vagy ismét blokkokra szakad a világ.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2024. szeptember 24. 16:46
Nagyon úgy fest, hogy a háttérhatalmi maffia már 2010 körül elhatározta, hogy egy világháborúval tünteti el a világuralma előtt lévő akadályokat, mindenek előtt Oroszországot és Kínát. Tűzfészeknek és fő támaszpontnak Ukrajnát szemelték ki és gyorsan le is választották Oroszországról, majd pedig, addig fenyegették és üldözték az ukrajnai oroszokat, mígnem meg nem indították a preventív felszabadító hadműveleteket. Viszont az átütő sikert az orosz atomarzenál teljesen bizonytalanná teszi, s nagy kérdés, hogy a maffia vállalja-e az emberiség végét jelentő atomháborút.
files32
2024. szeptember 24. 16:28
A slim fit szerkós egykori kosaras, aki büszke arra, hogy ő Orbán árnyéka – tíz éve miniszter Szijjártó Péter
OszkárOszi
2024. szeptember 24. 15:56 Szerkesztve
Az amerikai birodalom először a saját népét vetette sajtburgeres igába, kecsappal, for to go.Kulturális emlékezetük száz évre sem terjed, azt sem tudják már, kicsoda Jack London - aki korának legjobban fizetett írója volt.Most az van, hogy a világ bizonyos népei harc és akár háború nélkül nem hajtják a fejüket BLM meg LMBTQ igába.
latrina2
2024. szeptember 24. 15:42
Fidesz operett. Írta Habony Árpád. Rendezte Rogán Antal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!