Rohamosan terjed a koronavírus új variánsa, amely még jobban megterheli a szervezetet

2024. szeptember 13. 18:08

Az új variáns a korábban domináns KP.3 vonal egyik alfaja, amely május végén kezdett terjedni az Egyesült Államokban.

2024. szeptember 13. 18:08
null

Nyitókép: NOEL CELIS / AFP

Új koronavírus-variáns terjed, amely az eddigieknél is súlyosabb terhelést jelent a szervezetre. Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) szerint az elmúlt hónapban az ország közel felében „nagyon magas” Covid-19 aktivitást mértek – számol be róla az USA Today

A koronavírus terjedését a CDC főként szennyvízadatok segítségével követi nyomon, melyek néhány hetes késéssel tükrözik a fertőzésszámokat. A CDC legfrissebb adatai, amelyek augusztus 25. és 31. között gyűjtöttek, és szeptember 5-én publikáltak, azt mutatják, hogy 23 államban magas szintet ért el a koronavírus örökítőanyagának jelenléte a szennyvízben.

A CDC jelentése szerint az új koronavírus-variáns, a KP.3.1.1.1 vált dominánssá az országban. Korábbi szakértői figyelmeztetések rámutattak, hogy a KP.3.1.1.1 

nagyobb kihívást jelent az immunrendszer számára, mint a korábbi variánsok.

A Newsweek értesülése szerint ez az új variáns a korábban domináns KP.3 vonal egyik alfaja, amely május végén kezdett terjedni az Egyesült Államokban.

A CDC által felsorolt lehetséges tünetek között szerepelnek a következők: láz, hidegrázás, köhögés, légszomj, fáradtság, izom- vagy testfájdalmak, fejfájás, ízlelés- vagy szaglásvesztés, torokfájás, orrfolyás, hányinger, hányás és hasmenés.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2024. szeptember 14. 09:40
Na, mivan? Megint le kellene állítani a világot?
obiwankenobijedimester
2024. szeptember 13. 22:31
héten kaptam el szörnyű volt
sexykitty54kukacdobrevponthu
2024. szeptember 13. 21:55
Akkor bújtassátok el gyorsan a Messiást, a szarospetit!!! Meg ne fázzon itt a végén a kurvaannyát
survivor
2024. szeptember 13. 21:48
Zsolt75 A Sinopharm volt a LEGJOBB. TELJES, ÖLT VÍRUS.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!