Lezuhant egy katonai kiképző repülőgép Bulgáriában

2024. szeptember 13. 17:37

A pilóták a baleset során életüket vesztették.

2024. szeptember 13. 17:37
null

Nyitókép forrása: a Military Coverage Youtube-oldala

Lezuhant egy bolgár katonai repülőgép pénteken az ország NATO-csatlakozásának évfordulója alkalmából rendezett légibemutató próbáján; a balesetben mindkét pilóta életét vesztette – közölték a bolgár hatóságok.
A bolgár védelmi minisztérium közlése szerint a szovjet gyártmányú L-39ZA sugárhajtású kiképzőrepülőgépet a délnyugat-bulgáriai Graf Ignatievo katonai légitámaszpont közelében, 

mintegy 150 kilométerre a fővárostól, Szófiától csapódott a talajba, a helyszínen keletkezett tűz megfékezésére több katasztrófavédelmi egységet kellett kivezényelni.

A szerencsétlenül járt repülőgépet 2022-ben korszerűsítették úgy, hogy műszaki paraméterei megfeleljenek a NATO-szabványoknak. A baleset lehetséges okáról egyelőre semmit nem közöltek. Szombatra gyásznapot rendeltek el a bolgár hadseregben.

Atanasz Zaprjanov bolgár védelmi miniszter lefújta a szombatra tervezett nemzetközi légibemutatót. Bulgária ezen a napon ünnepli NATO-tagságának 20. évfordulóját, valamint 35 éve annak, hogy a bolgár légierő MiG-29-es vadászgépeket állított hadrendbe.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2024. szeptember 13. 20:12
Rohad a NATO.
dodek4b
2024. szeptember 13. 19:02
Ezek a NATO kompatibilis országok ! U.i. sajnálom a pilótákat és a családjukat.
Gubbio
2024. szeptember 13. 18:17
A NATO emlékeztette a pilótákat e jeles napra.
Obsitos Technikus
2024. szeptember 13. 17:53
Ezek a balkáni NATO-tagok nagyon masszív csapat.. :-) Putyin nem csodálom, hogy reszket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!