Repedezik a háborúpárti koalíció? A németek meggondolták magukat az Ukrajnának szánt rakéták ügyében

2024. szeptember 14. 16:08

Németország világos döntést hozott arról, hogy mit teszünk és mit nem. Ez a döntés nem fog változni.

2024. szeptember 14. 16:08
null

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Németország nem tervezi nagy hatótávolságú Taurus rakéták Ukrajnába küldését, és ez a döntés végleges. A The Guardian beszámolója szerint Olaf Scholz német kancellár pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be ezt az álláspontot.

Németország világos döntést hozott arról, hogy mit teszünk és mit nem. Ez a döntés nem fog változni” – mondta Scholz.

Annak ellenére, hogy több kérés is érkezett, Németország többször elutasította, hogy nagy hatótávolságú Taurus rakétákat szállítson Ukrajnának. 

Ezzel szemben az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, akik már szállítottak hasonló fegyvereket Ukrajnának, aktívan tárgyalnak arról, hogy Ukrajna kiterjeszthesse csapásait orosz területekre. Boris Pistorius német védelmi miniszter ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy „az, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság miben állapodik meg, az az ő dolguk.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haxima
2024. szeptember 15. 01:13
Azért még mielőtt... Egy ilyen nem csodafegyver, 450 kilogram töltetet tud vinni. És ebből van tokkal vonóval együtt 600db a Német Hadseregnek. Na, a FAB3000 az úgy 1500 kilogramm töltetet visz és az orosznak szarásig van.
danubius
2024. szeptember 14. 21:00
Valakinek nyilván eszébe jutott, mi lesz, ha nem keletre, hanem nyugatra lövik majd ki?
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 14. 20:29
Érthető ha be vannak tojva, Berlint ugyanúgy el tudják érni az ukik, mint Moszkvát. Aztán még a Nordstream sorsára jut náluk egy és más. Ha egyszer átadták, könnyen zsarolhatja őket a védelmi pénzt követelő ukrán bűnszövetkezet.
rocktoberi-2
2024. szeptember 14. 20:03
Dikk….
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!