Rájöttek Nyugaton, hogy nem működnek jól az Oroszország elleni szankciók

2024. szeptember 25. 20:33

Most szigorítanának az eddigi szankciós rezsimen.

2024. szeptember 25. 20:33

Nyitókép: Carsten Snejbjerg/Bloomberg via Getty Images

 

Az Európai Unió és 12 partnerország Brüsszelben találkozott, hogy megvitassák az Oroszországgal szembeni nyugati szankciók hatékonyságát és az orosz olajra vonatkozó G7-es olajár-plafon megerősítésének lehetőségeit – számolt be róla az Euractiv.

A G7 országcsoport az EU-val egyeztetve 2022 végén olajár-plafont (hordónként 60 dollár) vezetett be az orosz olajra, hogy ezzel próbálják meg csökkenteni az orosz állami bevételeket. 

Az intézkedés hatékonysága már a kezdetektől megkérdőjeleződött, mivel az orosz vállalatok gyorsan megtalálták azokat az alternatív útvonalakat és módszereket, amelyekkel kijátszhatták a korlátozást.

Ez a negyedik alkalom, hogy Brüsszelben találkozunk (...) Többet kell tennünk, és most mindannyiunknak, a szankciók könyörtelen végrehajtásra kell összpontosítanunk”

– közölte David O'Sullivan, az EU szankcióügyi megbízottja. Múlt héten O'Sullivan arról beszélt, hogy az EU meg fogja vizsgálni a konkrét pénzügyi intézmények és az orosz hadsereg által használt, Délkelet-Ázsiából Kínán keresztül érkező termékek tranzitjának szankcionálásának lehetőségét is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2024. szeptember 25. 22:57
Építenek nagyobbat, hátha az nem süllyed el...
europész
2024. szeptember 25. 21:46
Erre mondjak az oroszok hogy bekaphatjatok.
békalepcse2.0
2024. szeptember 25. 21:26
A szerencsejátékos is akkor emeli tétet, amikor már nincs semmije.... Persze mindig másoknál, akiket instruálni próbál.
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 21:15
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­k­­­e­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­­e­x­i­ ­­­p­­u­­­n­c­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!