Putyin az új Hitler? (1. rész)

2024. szeptember 14. 07:20

Ennek a háborúnak orosz részről nincs fasiszta vagy náci eleme. Nem akarják kiirtani, leigázni, megsemmisíteni az ukránokat.

2024. szeptember 14. 07:20
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Magyar Nemzet

Nyitókép: ALEXANDER KAZAKOV / POOL / AFP

„Az ukrán nacionalisták tehát valóban nevezhetők nácinak. Ukrajnát homogén ukrán nemzetállammá akarják tenni, beolvasztani a területükön élő kisebbségeket. És aki közülük ezt nem fogadja el, azt fizikailag likvidálni. Mint például azokat az orosz nemzetiségűeket, akikre rágyújtották 2014-ben az odesszai színházat.

Ami természetesen nem azt jelenti, hogy Oroszország ne követett volna el súlyos atrocitásokat, akár korábban, a Szovjetunió égisze alatt egész Kelet-Európával, mostanság pedig Ukrajnával szemben. Sőt, maga a háború az atrocitás, amit akkor is Oroszország kezdett, ha bőségesen lehet találni geopolitikai indokokat arra, hogy miért kényszerült erre.

De ettől még ennek a háborúnak – ha hajlandók vagyunk objektíven nézni – orosz részről nincs fasiszta vagy náci eleme. Nem akarják kiirtani, leigázni, megsemmisíteni az ukránokat. Semmilyen orosz felsőbbrendűséget nem hirdetnek.

Akkor hát az egyébként kommunista Szovjetunió jogutód államát, Oroszországot irányító, például Ukrajna esetében kifejezetten fasizmusról és nácitlanításról beszélő Putyin hogyan lehet fasiszta? Mi alapján hasonlítják nyugaton őt Hitlerhez, országát pedig a náci Németországhoz? Ezt a második részben, két hét múlva részletezzük majd, miután a fentiekben igyekeztünk a tisztelt olvasók számára világossá és egyértelművé tenni, mit is jelent az, ha valaki fasiszta vagy náci. Addig is, még véletlenül se hagyják, hogy a baloldaliak ezzel a stigmával illessék önöket!” 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lipsiboy
2024. szeptember 15. 21:00
Kurd inkább a kecskéket ahoz jobban értesz te barom
zsolti99
2024. szeptember 15. 18:08
DJ Jeszynek nem ártott volna elovasni Putyin 2021-es dolgozatát, amelyben leírja, hogy nincsenek is ukránok. Szerinte azok, akiket egyesek ukránoknak tartanak, kicsit ugyan másképp beszélnek, mint az oroszok, de végső soron nem különböznek tőlük. Putyin szerint csakis a külső erők ármánykodásának következménye, hogy egyáltalán vannak ukránok, akik, ha a külső erők nem dolgoztak volna ezen, nem is léteznének. kremlin.ru/events/president/news/66181
2024. szeptember 15. 13:45 Szerkesztve
"Addig is, még véletlenül se hagyják, hogy a baloldaliak ezzel a stigmával illessék önöket!" Már csak azért se, mert a nemzeti SZOCIALIZMUS és a fasizmus is baloldali ideológia. Hitler munkáspárti volt és a hatalomra kerülése előtt a kommunistákkal azért gyűlt meg a baja, mert ugyanazt a szavazóbázist célozták nagyon hasonló választási programmal. Mussolini eredetileg szocialista politikus volt. Ebből az eszméből csinált kisebb módosításokkal fasizmust. Minden baloldali eszme lényege az államba vetett vakhit és a felülről történő szabályozás. A jobboldal szabadságelvű és piacpárti. Jelenleg egyetlen hiteles jobboldali politikust ismerek és ez az argentin Javier Milei. Magyarországon nem sok babér teremne neki, mivel a magyar nép zsigeri szinten baloldali. A magyarnak Fidesz kell és Momentum. Mi Hazánk kell és DK. A magyar embernek államba vetett hit kell és felülről történő szabályozás. Pedig csak a jobboldali értékek teremtenek jólétet és virágzást.
syphax
2024. szeptember 15. 08:59
A KOCSIK IS MEG A NÁCIK IS ALAPOSAN KIBASZTAK A.......NA KIKKEL(???)---.A ZSIDÓKKAL..ÉS MIÉRT? MERT TEHETSÉGESEBBEK ÉS PRODUKTIVABBAK..MINDKETTŐJÜLNÉL. SZTALIN--EZT EVÉSBÉ TUDJA A BUNKÓ JÓNÉP '---ERREFELÉ--JOBBAN ÚTÁLTA A "JEVREJ"-EKET, MINT SIKLGRÚBER....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!