Provokatív kérdés, egyenes válasz: Magyarországgal ezt nem lehet megtenni

2024. szeptember 23. 11:04

Antonio Tajani olasz külügyminiszter szerint akkor sem lehet delegitimálni Magyarországot, ha egyébként nem mindenben egyeznek az elképzeléseik. A tárcavezető azt állítja, hogy mindenki békét akar Ukrajnában, még az Egyesült Államok is.

2024. szeptember 23. 11:04
null

Nyitókép: AFP/Alain Jocard

Magyarellenes olasz újságírók igyekeztek provokálni Antonio Tajanit az ENSZ-közgyűlésen, ám a külügyminiszter nem hagyta magát – ez derül ki az olasz lapok, többek között a Corriere della Sera beszámolójából.

Orbán Viktor az Európai Unió soros elnöki posztját tölti be, Magyarországot pedig nem lehet delegitimálni csak azért, mert nem mindenben értünk egyet a kormánya döntéseivel

– felelte például arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy Matteo Salvini ellátogatott „Vlagyimir Putyin szövetségeséhez”, a magyar miniszterelnökhöz.

Tajani megjegyezte, a háborúval kapcsolatban sohasem változtattak az álláspontjukon, és szerinte mindenki békét akar, még az Egyesült Államok is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
béka
2024. szeptember 23. 13:07
A helytarto és csinoknyivjai békét akarnak olyat amely kiszolgáltatottá és kifosztottá tesz egy földrészt.
pandalala
2024. szeptember 23. 12:53
" mindenki békét akar Ukrajnában, még az Egyesült Államok is. " aha, akkor miért nincs még mindig blke?? .... mert az "Egybesült Államok" NEM AKARJA!!! :-((
Dunhill67
2024. szeptember 23. 12:49
"mindenki békét akar Ukrajnában, még az Egyesült Államok is."...ja,főleg az...
csapláros
2024. szeptember 23. 12:33 Szerkesztve
bakafant-28 2024. szeptember 23. 11:29 ..."A "gazdához" való hűség kinyilvánítása,hogy együtt vonyítunk a falkával..Sőt,még egymást is túl kell vonyítani,hiszen ez az elvárás..."... Nekünk, a magyarságnak ÉRDEKEINK vannak, amelyek érvényesítése során SZÖVETSÉGEKET kötünk, politikailag és gazdaságilag együttműködünk másokkal. Eközben egyre nagyobb tüskékké válunk az ELLENSÉGEINK, a minket gyarmatosítani, kizsákmányolni akarók körme alatt. A magadfajta LIBERÁLNÁCIK, a szőnyeg alatt viselitek el a gazdáitok, diktátoraitok csizmáját, ahogyan rátok reccsentenek a new-yorki kazár uzsorásoktól a multikig bezárólag BÁRKI.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!