Aljas eszközökkel akarták tönkretenni Magyarország és Olaszország szövetségét – a szálak Ukrajnáig érhetnek

2024. szeptember 04. 09:14

Állítólagos technikai hiba miatt került fel az ECR honlapjára egy román újságíró Orbán Viktort kritizáló cikke, épp akkor, amikor napokon belül találkozik a magyar miniszterelnök a pártcsaládot vezető Giorgia Melonival.

2024. szeptember 04. 09:14
null

Nyitókép: AFP/John Thys

A Giorgia Meloni olasz kormányfő által vezetett EU-pártcsalád, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) honlapján megjelent egy cikk „Orbán, Putyin trójai falova az EU-ban” címmel, ami tönkreteheti Meloni és a magyar miniszterelnök szilárd barátságát – reménykedik az Il Foglio.

A magyarellenes olasz lap megjegyezte:

a cikket kedden este eltávolították, az ECR forrásai pedig azzal indokolták a történteket, hogy egy tévedésből feltöltött írásról van szó, amely nem kapta meg a főszerkesztő jóváhagyását, majd technikai hiba miatt jelent meg.

Az Orbán Viktort kritizáló cikket egyébként egy román újságíró jegyezte, az időzítés pedig aligha véletlen: egyrészt olasz sajtóhírek szerint pénteken találkozik a magyar kormányfő, Meloni és Volodimir Zelenszkij, másrészt épp a napokban járta végig a sajtót a hír, hogy Olaszország is Magyarország mellé állt, azaz ellenez minden olyan megoldást, amely az ukrán határokon kívüli katonai beavatkozásról szól a nyugati fegyverekkel.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 05. 18:21
A hoholok bármit megtehetnek a vétótlan köpcös gecivel és a magyarokkal is. Miközben a zsidó média, benne a zsideszes hazug gecik itt a mandineren és a kakadu is zsidó hasbarával, szánalmas hazudozással altat hetek óta, hogy lehiggassza a "magyar" "nemzeti" qrmány látványos semmittevésén és csicskaságán felindult bázist, azért rögzíteném, hogy a mai napig szabadon ömlik a magyarok pénzén az áram, a gáz, az olaj, az üzemanyag, a gyógyszer, kötszer, feldolgozott élelmiszer a magyargyilkos hoholokhoz. A beregszászi kórházat a magyarok szerelik fel, mert itthon már minden OK. A hohol gyilkosokat a magyarok pénzét pazarolva gyógyítja az amúgy is tündökletes magyar egészségügy, a honvédség magyargyűlölő hohol gyilkosokat képez ki. Sirok folyamatos üzemben, éjjel nappal ontja a gyalogsági lőszert, nyilván nem a kukába. Mindezért cserébe kapunk aljasságot, gyűlöletet és napi tízezernyi magyargyűlölő hohol patkányt. Évek óta. Mert ilyen a zsidó hála. Rohadj meg orbán!
pityuli-0
2024. szeptember 04. 13:28
A románok csak azért vannak az ECR-ben, hogy fúrják, keresztbe tegyenek, úgy, ahogyan azt megbízóik elvárják tőlük. Menjenek Magyar Péter mellé Weberhez, ott van már lassan minden nemzet hazaárulója!
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 04. 12:50
A feneketlen pénznyelő Ukrajna egyre nagyobb teher az EU-ban mindenkinek, a támogatóinak leginkább. Ezért is próbálják áttolni a felelősséget másra, erre jó nekik Orbán. Merthogy ők fizetnének, adnának két marokkal, csak nem engedi a Zorbán. Ki hiszi el egy románnak, hogy fizetni akar és nem lopni?
Lajoss
2024. szeptember 04. 12:29
Az a kép megvan nektek is,hogy milyen pofát vág a Meloni a csüngőhasút meglátva?! 😂😂😊
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!